1xbet betist supertotobet
Bugun...



Türk Ekonomisi'nden ek hamleler...

Türk firmaları ABD’li internet ve sosyal medya devleri Facebook, Youtube, Instagram ve Twitter’ı da boykota başladı.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2018 10:17

Türk Ekonomisi'nden ek hamleler...

ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarına karşı başlatılan sosyal medya kampanyası yayılıyor. Sosyal medyada başlatılan ‘ABD’ye reklam verme’ kampanyasına katılan Türk firma sayısı artıyor. ABD’li internet ve sosyal medya devleri Google, Facebook, YouTube, Twitter ve Instagram’a reklam verilmemesi için Türk firmalar seferber oldu.

 

 

Boykotu ilk olarak Uşak Belediyesi başlattı. Belediye, ABD’yle yaşanan krizin ardından medya reklam planlamalarında Facebook, Instagram, Twitter ve YouTube’a ayrılan bütçeyi kaldırdı. Bu hamle diğer firmalara da yansıdı. Türk Havayolları, Türk Telekom, Vakıf Emeklilik, Boydak, Kuveyt Türk, Emlak Konut, Filli Boya ve Türksat gibi firmalar da bu yönde açıklama yaptılar. Türk Telekom’un Kurumsal İletişim Direktörü Hamdi Ateş, sosyal medya hesaplarından kampanyaya destek verildiğini açıkladı. Türk Telekom CEO’su Paul Doany de yaptığı açıklamada, “Özellikle reklam gelirleriyle ilgili bizim şirketlerimizin ödedikleri aynı vergileri ödemiyorlar. Müşterilerine hizmet sunmaya çalışırken bizim gibi BTK düzenlemelerine tabi değiller” dedi.

 

 

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün de, “Türk Hava Yolları olarak devletimizin ve milletimizin yanında yer alıyoruz. Konu ile alakalı gerekli talimatlar ajanslarımıza verilmiştir” dedi.

 



Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan, artık sosyal medya platformlarının sadece eğlence aracı olmaktan çıkıp kocaman ekonomilere dönüştüğünü kaydederek, “Dünyanın en büyük firmaları arasına girdiler. Türkiye’de büyük çoğunluk bu ağlara reklam vermeye başladı. Türkiye’nin dış kaynaklı bu ağlara verdiği reklam ücretleri, milli serveti yurtdışına taşıyor. Bu paralar doğrudan ABD’ye gidiyor. Bunlara karşı çözüm olarak milli ağlar geliştirilmeli. Milli yerli ağ ve arama motoru geliştirilmeli” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI