1xbet betist supertotobet
Bugun...



Vekil Halıcı: 85 Milyon vatandaşın kişisel verileri 150 TL'ye satıldı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili H. Yalım Halıcı, tüm vatandaşların kişisel bilgilerinin 150 TL'ye satıldığını ve internet ortamına yayıldığını belirterek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya soru önergesinde bulundu. Vekil Halıcı sorduğu 9 maddelik soru önergesinde "Bu halk sizlere nasıl güvenecek, halkı nasıl koruyacaksınız"dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-04-2024 21:00:29 Tarih: 20-03-2024 15:00

Vekil Halıcı: 85 Milyon vatandaşın kişisel verileri 150 TL'ye satıldı!

Vekil Halıcı, 85 Milyon vatandaşının gizli kalması gereken kişisel bilgilerinin 150 TL karşılığında satıldığını ve internet ortamına yayıldığını ifade ederek İçişleri Bakanı Ali Yerkikaya'ya seslendi. Vekil Halıcı, büyük bir güvenlik zafiyeti olduğunu belirterek şunları söyledi:" Ülke gündeminden kaçtı ancak tüm vatandaşların kişisel verisi çalındı ve 150 liraya satılıyor! Aylık ve yıllık satılan bu paketlerde vatandaşların kimlik bilgileri, fotoğrafları, araçları, tapu kayıtları, medeni durumları, eğitim, adres, iletişim ve sağlık bilgi ve verileri var. Sadece yetkili makamların ve devletin bilmesi gereken özel bilgi ve veriler, birtakım sosyal medya platformları üzerinden satışa çıkarıldı. Siyaset, spor, sanat, iş ve medya dünyası başta olmak üzere bütün Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının mahrem bilgilerinin satışa çıkartılması Kişisel Verileri Koruma Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’na göre açık suç. Bununla birlikte bu mahrem bilgilerin elden ele gezmesi güvenlik zafiyetlerine ve hatta ülke güvenliğini ilgilendiren konularda sorunlara yol açacak.

"SKANDAL KARŞISINDA NASIL HAREKETE GEÇMİYORSUNUZ?"
Şimdi Bakan Yerlikaya'ya soruyorum: 1-Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşının kişisel, nüfus, tapu, sağlık ve adres bilgileri nasıl ele geçirilmiştir? Bunun İçişleri Bakanlığı içerisindeki sorumluları kimlerdir? Bu kişiler hakkında ne tür hukuki ve idari işlemler yapılmıştır? 2-Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren bu büyük skandal karşısında neden harekete geçilmemektedir, ne tür gerekçelerle önlem alınmamaktadır? Ülkenin Cumhurbaşkanı, parti genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, savcılar ve kamu görevlilerinin de içinde olduğu tüm bilgilerin internetten satılması büyük bir güvenlik açığı ve riski değil, midir? Bu riskler karşısında ne tür önlemler alacaksınız, vatandaşları nasıl koruyacaksınız?

"150 TL KARŞILIĞINDA BU BİLGİLER ALINIYORSA BAŞKA ÜLKELER DE BİLGİLERİMİZİ  ALABİLİR Mİ?" 
3-İçişleri Bakanlığında gizli kalması gereken özel bilgiler kullanılarak bugüne kadar kaç kişi mağdur edilmiştir? Bu olaylar nedir ve akıbetleri ne olmuştur? 4-150 lira verilerek bile alınan vatandaşların bilgilerinin başka ülke istihbaratları veya kuruluşları tarafından satın alınmamış olma ihtimali nedir? 5- Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kişisel verilerini satan, alan ve bunları kamu kurumlarından sızdıran kaç kişi tespit edilmiştir? Bu kişilerle ilgili ne tür idari ve hukuki işlemler yapılmıştır?

"ZARARI KİM KARŞILAYACAK"
6 Satın alman, ele geçirilen veya sızdırılan kişisel verilerin herhangi bir suçta kullanılması nedeniyle açılan bir soruşturma veya kovuşturma var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?7-Kişisel verilerinin ele geçirilmesi veya sızdırılması nedeniyle mağdur olan vatandaşların zararı nasıl karşılanacaktır? Konuyla ilgili olarak bugüne kadar tarafınıza veya kamu kurumlarına kaç şikayet gelmiştir? Bunların içerikleri nedir? 8-Vatandaşların kişisel verilerinin yayınlandığı site ve sosyal medya platformu sayısı kaçtır? Bunlar hangileridir? Bu veriler ne zamandan beri internet ortamında yayındadır? 9- Bu sitelerden üzerinden kişisel veri ve adres bilgileri alımarak işlenen suç sayısı kaçtır? Erkek şiddetiyle sonuçlanan vaka sayısı nedir? Kaç kadın bu nedenle yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir? Bunlar nelerdir ve hangi illerde yaşanmıştır? "dedi.

slot kazanma taktikleri






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI