1xbet betist supertotobet
Bugun...



26 bin Fizik Tedavi Teknisyeni atama bekliyor

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Fizik Tedavi Teknikerlerinin işsizlik sorununu Meclis’e taşıdı

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2020 12:33

26 bin Fizik Tedavi Teknisyeni atama bekliyor

Subaşı, fizik tedavi teknikerlerinin işsizlik sorununu Meclis’e taşıdı

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kararla ataması yapılacak 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli arasından fizik tedavi teknikerlerine sadece 32 kadro verilmesini eleştirerek, konuyu soru önergesi ile meclise taşıdı.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılması istemi ile TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde atama bekleyen 26 bine yakın Fizik Tedavi Teknikeri bulunduğunu, ancak Aralık ayı atamalarında Fizik Tedavi Teknikerlerine sadece “32” kadro verilmesini eleştirdi.
Sağlık Bakanı Koca’nın bu kadrolardan yararlanacak sağlık personelini açıkladığını, 17 bin 689 personelin Aralık ve Şubat aylarında iki parti halinde alınacağını hatırlatıp şunları söyledi:
‘7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağız İfadelerine yer verilmiştir. Ancak Aralık ayında yapılan atamalarda atama bekleyen 26 bin Fizik Tedavi Teknisyenlerinden sadece 28’ine kadro verilmiştir’
Subaşı, Şubat atamalarında bu teknisyenlerin unutulmamasını isteyerek Bakan Fahrettin Koc a’ya şu soruyu yöneltti:
‘Şubat ayı atamalarında Fizik Tedavi Teknikerlerine yüksek oranda kadro verilmesi konusunda Bakanlığınızın görüşü ve planlama çalışmaları nelerdir?







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI