1xbet betist supertotobet
Bugun...



AKS'ta Bu Hafta (3 - 8 Mart 2020)

Antalya Kültür Sanat, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü, ‘cinsiyet ayrımcılığı’nın en görünür olduğu sektöre, “ev işçiliği”ne ve ev işçilerinin hak mücadelesine odaklanan bir belgeselle kutluyor.

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2020 19:04

AKS'ta Bu Hafta (3 - 8 Mart 2020)

Belgesel Gösterimi ve Söyleşi: Gurur Yarası

7 Mart 2020, Cumartesi - 16:30
Antalya Kültür Sanat, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü, ‘cinsiyet ayrımcılığı’nın en görünür olduğu sektöre, “ev işçiliği”ne ve ev işçilerinin hak mücadelesine odaklanan bir belgeselle kutluyor. Yönetmenliğini Sinem Atakul’un yaptığı Gurur Yarası belgeseli, en kadın işi, en örgütsüz, en güvencesiz iş kolu olan ev işçiliğinin bütün sorunlarını birinci tanıklar aracılığıyla aktarırken İmece Ev İşçileri Dayanışma Derneği’nin kuruluşundan sendikalaşmaya giden hak mücadelesi sürecini de mercek altına alıyor. Gurur Yarası belgeseli 2019 yılında, İşçi Filmleri Festivali, !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali ve Hangi İnsan Hakları Film Festivali gösterim seçkilerinde yer aldı.

7 Mart 2020 Cumartesi günü saat 16:30’da gerçekleşecek gösterimin ardından belgeselin kahramanlarından Antalya’lı ev işçisi Minire İnal ve Avukat Aylin Onursev ev işçilerinin verdikleri mücadelenin serüveni ve kazanımlarına ilişkin bir söyleşi gerçekleştirecekler.

Katılım ücretsizdir.

Sinem Atakul: Fatih Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde doktora ve Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon master öğrencisi Sinem Atakul, kayıt dışı çalışan kadın yoksulluğu, sosyal politika, sosyal yardımlar ve kadın konulu projelerde çalışmaktadır; İmece Ev İşçileri Sendikası aktivistidir.

 

Konser: Maestro'nun Bateristleri
8 Mart 2020, Pazar - 17:00
Akademi Maestro Müzik Okulu ve AKS işbirliğinde düzenlenecek Maestro’nun Bateristleri konseri 8 Mart 2020 Pazar günü saat 17:00’de AKS Oditoryum’da gerçekleşecek.
Biletler 10 TL’dir, biletantalya.com üzerinden satın alınabilir.

 

AKS Kaleiçi Evi Gelecek Sergi: "Değer"
7 - 16 Mart 2020
AKS Kaleiçi Evi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen “Değer” adlı karma sergi 7 Mart 2020 günü saat 15:00de açılıyor.  Pervin Özen ve Ece Arman’ın kurdukları sanat inisiyatifi PerceArt organizasyonuyla düzenlenen sergiye Türkiye’nin çeşitli illerinden 41 resim ve seramik sanatçısı kadın katılıyor. 16 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek olan sergi, Pazartesi hariç hergün saat 13:00-19:00 arası ziyaret edilebilir.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SANAT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI