1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Antalya Kent Konseyi: Yakın takipçisi olacağız!

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Gurubu inşaat çalışmaları sırasında arkeolojik kalıntılara rastlanılan Minicity alanındaki çalışmaların acilen durdurulması çağrısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 12-07-2023 13:57

Antalya Kent Konseyi: Yakın takipçisi olacağız!

Yapılan açıklamada, arkeolojik kalıntı yayılım alanın doğru tespit edilmesi ve devamındaki tescil ve koruma kararları gibi sürecin şaibelere yol açmayacak şekilde doğru işletilmesinin yasal bir zaruret olduğuna dikkat çekildi.

Alanın, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescilli Olbia Antik Kenti yol güzergahı yakının yer aldığına işaret edilen açıklamada, “Söz konusu alan üzerinde bir kısım arkeolojik verilere rastlandığı ve buna dayalı olarak Antalya Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünce bilimsel araştırma çalışmalarının başlatıldığı ve arkeolojik kalıntıların yayılım sahasının tespit işlemlerinin devam etmekte olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Antalya Kent Konseyi ortaya çıkacak kültürel miras kalıntılarının, yasal mevzuat çerçevesinde tespit ve tescil edilerek korunması, insanlığın ortak kültürel mirası olarak kamu yararı doğrultusunda değerlendirilmesinin yakın takipçisi olacaktır.” denildi. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI