1xbet betist supertotobet
Bugun...



Atay Uslu: Perge görülmeli.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Aksu ilçesinde bulunan Perge Antik kentini ziyaret ederek Kazı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Sedef Çokay Kepçe'den kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

facebook-paylas
Tarih: 13-08-2022 12:07

Atay Uslu: Perge görülmeli.

PERGE’DE RESTARASYON VE KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Restorasyon çalışmalarının devam ettiği antik kenti gezen Atay Uslu Perge ile ilgili şunları ifade etti:

Perge Görülmeli. Antalya’ya gelen herkes Perge Antik Kentini görmeli. Kusursuz şehir planıyla, uzmanları bugün bile hayrete düşüren Perge, döneminin en gözde en ihtişamlı, en güzel ve en hareketli kentlerinden biriydi.

Türkiye’nin en iyi korunmuş stadyumlarından birisi olan 12.000 kişi kapasiteli stadion, M.Ö 2. yüzyılda inşa edilmiş. Antik çağlarda spor müsabakaları, heyecanlı yarışlar burada yapılmış.

Yine 10 bin kişilik antik tiyatro muhteşem.
Şimdilerde antik kentin güzelliklerinin ortaya çıkması için önemli çalışmalar yapılıyor.  Hem kazı çalışmaları devam ediyor hem de girişte kapı ve  kulelerde restorasyon çalışmaları var.

MUHTEŞEM BİR ANTİK ÇEŞME VE TEKRAR SUYUNU AKITMA ÇALIŞMALARI
Bugün Bizi heyecanlandıran antik çeşmeden su akıtma çalışmaları  konusunda da yerinde bilgiler aldık. Perge Antik Kenti'nde, Roma döneminde İmparator Hadrianus tarafından 2'nci yy.’da tarihlenen ve su perisi Kestros'un canlandırıldığı bir heykelin bulunduğu ve adını da verdiği çeşmeden su akıtma işlemi çalışmaları devam ediyor. En iyi korunmuş antik bir kentin ortasından suların akıtılması muhteşem bir cazibe oluşturacaktır.

Pandemi öncesi ziyaretçi sayısı sürekli artıyordu. Yeniden bölgeye ziyaretçi sayısı arttırmak için çalışmalar yapacağız. Tekrar tekrar ifade ediyoruz, tavsiye edemiyoruz: Perge Görülmeli. Antalya’ya gelen herkes Perge Antik Kentini görmeli. 

Pamfilya döneminde başkentlik yapmış Perge Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde de yer alıyor.

PERGE GÖRÜLMELİ…
Perge Antik Kenti'nde bulunan ve Homeros'un İlyada Destanında şiirsel dille aktardığı Truva Savaşı'nın en dramatik sahnesinin; "İphigeneia'nın kurban edilmesini ve Artemis'in kurban edilme anında gökyüzünden bir geyik indirmesinin" tasvir edildiği mozaik ile lahit içinde hiç bozulmamış halde bulunan 'Medusa' ve 'Okeanus' mozaikleri görülmeye değer.

PERGE ESERLERİ ANAVATANINDA
Perge Antik Kenti'nden kaçırılan ve 30 yıl boyunca anavatanından ayrı kalan Yorgun Herakles (Herkül) heykeli de artık  Antalya müzesinde sergileniyor.

Perge çalışmalarına katkı koyan kurum temsilcilerine, akademisyenlere, Perge'nin tanıtımı için ve ayağa kaldırılması için desteklerini arttırarak devam ettiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Hükümetimize, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a, teşekkürlerimizi sunarız”

Antalya Milletvekili Atay Uslu’ya ziyaretlerinde AK Parti Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci ve teşkilat üyeleri eşlik etti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI