1xbet betist supertotobet
Bugun...



Ayakkabı ve terlik temizliğinde nelere dikkat etmeliyiz?

Birol Baytan; ayakkabı ve terlik temizliğinin, bu süreçteki önemine değindi.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-03-2020 14:07:09 Tarih: 28-03-2020 14:29

Ayakkabı ve terlik temizliğinde nelere dikkat etmeliyiz?

Korona virüs salgınında, ayakkabı ve terlik temizliğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Birol Baytan, soruları yanıtladı.

Evde kullandığımız terliklerin temizliği ile ilgili ne yapabiliriz?

Baytan, "Kullandığımız ayakkabı ve terliklerle eve girmemek bu son derece önemli. Evde kullandığımız terlikleri 90 derecede yıkamak, sık sık temiz alabileceğimiz önlemlerdendir" dedi.

Ayakkabı ve terlik temizliğimizde nelere dikkat etmeliyiz?

Baytan, "Covid 19 yeni bir virüs yaklaşık 4 aydır tanıdığımız bir virüs. Araştırmalarda saatlerce hatta günlerce cansız yüzeylerde kalabileceği gösterilmiş ise de hastalık oluşturma potansiyelinin cansız yüzeylerde 12 saatten uzun olmadığına dair bilgiler var. Ayakkabılar ile eve girmemek, evde kullandığımız terlikleri dezenfekte etmek, bu kısım önemli çünkü birçok insan terlik konusunda dikkat etmiyor ve virüsleri eve taşıyabiliyor" dedi

."AYAKKABI VE TERLİK TEMİZLİĞİNE DİKKAT! EN ÇOK ZEMİNDE YAŞIYOR"

Baytan son olarak, "Araştırmalarda saatlerce hatta günlerce cansız yüzeylerde kalabileceği gösterilmiş ise de hastalık oluşturma potansiyelinin cansız yüzeylerde 12 saatten uzun olmadığına dair bilgiler var.

Metal yüzeylerde uzun kaldığı bildiriliyor ancak virüsün hastalık yapıcı etkisi de kalıyor mu bu tam bilinmiyor. Bu yüzden tedbirli olup kirli olduğunu düşündüğümüz yüzeyleri dezenfektanlarla veya 1/10 sulandırılmış çamaşır suyu ile temizlemek etkili olabilir" dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI