1xbet betist supertotobet
Bugun...



Bayar: "Yoksulun daha da yoksullaştığı bir dönemdeyiz"

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar "Yoksulun daha da yoksullaştığı, eşitsizliğin adaletsizliğin kök saldığı bir dönemdeyiz" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2020 21:38

Bayar:

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar "Yoksulun daha da yoksullaştığı, eşitsizliğin adaletsizliğin kök saldığı bir dönemdeyiz" dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:
"Tüm gelirin neredeyse yüzde 30'unun en zengin yüzde 1'in elinde olduğu, zenginin daha da zenginleştiği, yoksulun daha da yoksullaştığı, eşitsizliğin adaletsizliğin kök saldığı bir dönemdeyiz.
Geçen seneden bugüne işsiz sayısı 817 bin kişi arttı. Geniş tanımlı işsiz sayısı 7,5 milyonu bulmuş durumda. Her dört gençten biri işsiz. Her dört işsizden biri üniversite mezunu. Neredeyse 6 milyon genç; ne istihdamda ne de eğitimde yer alıyor. Her zaman olduğu gibi krizin yükü emekçilerin, dar gelirlinin sırtına yüklenmeye çalışılıyor.
Vatandaş zamlarla, hayat pahalılığıyla, işsizlikle, yoksullukla mücadele ederken, Saray’da hayat pahalılığından asla eser yok.
Hatta öyle ki Genel Başkanımızın dediği gibi, yüz binlerce insan çöp konteynerlerinden beslenirken Saray’a yakın bazıları ikişer üçer maaş alıyor.
Ne demiş Tevfik Fikret:
"Yiyin efendiler yiyin, bu hân-ı iştihâ sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!"
Bu yıl Cumhurbaşkanlığı saraylarının inşaat, bakım ve onarımı için 610 milyon lira daha harcanacak. Bu para 265.217 asgari ücretlinin bir aylık maaşına denk geliyor.
Halkın payına düşen ise, 700-800 lirayı bulan elektrik su faturaları, rekor kıran işsizlik oranı, yüzde 25’leri bulan enflasyon…
Bu devran, bu eşitsiz adaletsiz düzen elbet tersine dönecektir. İnsanların geleceğini karartan, vatandaşın cebini boşaltan AKP iktidarından kurtuluş için Cumhuriyet Halk Partisi olarak yılmadan mücadele edeceğiz!"







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI