1xbet betist supertotobet
Bugun...



“Bir Zarar Varsa Sorumlusu Vakıflar Bölge Müdürlüğü Olacaktır.”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Antalya’nın merkezindeki oksijen deposu ve bölgenin yaşam kaynağı konumundaki yeşil kalan tek arazisi olan Narenciye Bahçesinin kiracısı tarafından amacı dışında ticari bir alana dönüştürülmeye çalışıldığı iddialarını meclis gündemine taşıdı.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-02-2021 18:39:27 Tarih: 10-02-2021 11:29

“Bir Zarar Varsa Sorumlusu Vakıflar Bölge Müdürlüğü Olacaktır.”

Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Demircikara Mahallesinde, “Narenciye Bahçesi” olarak bilenen alan, Antalya’nın merkezindeki oksijen deposu ve bölgenin yaşam kaynağı konumundaki yeşil kalan tek arazisidir. İki parselden oluşan arazinin 447 ada 3 numaralı parselindeki 60.815 m2’lik Karakaş Narenciye Vakıf Çiftliği alanı Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından “Tarımsal İşletmeciliğe Yönelik Narenciye Bakım ve Üretimi” kullanım amacıyla yapılan ihaleyle 2019 yılında 10 yıllığına kiraya verilmiştir. Çeşitli Narenciye türü ağaçların dikili olduğu bu alan, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünün 1930 yılından beri kullanımında olan 203.713 m2 tapu alanlı 447 ada 4 numaralı parselle de bitişiktir.

Söz konusu narenciye bahçesinin mevcut kiracısı tarafından ihalesinde belirtilen asıl kullanım amacına uymayan ticari bir alana dönüştürülmeye çalışıldığı, yaklaşık 10 dekarlık bir alandaki narenciye ağaçlarının söküldüğü ve alanın orta bölümünün çimlendirildiği, alan üzerine ticari spor tesisi planlandığı, salon, halı saha, büfe ve kafe yapılacağına yönelik iddialar Antalya gündemindedir diyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Antalya Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu’nun da çevre sakinleri tarafından iletilen şikayetlere binaen konuyu ele almış ve iddiaların doğruluğunu destekleyen tespitleri olmuştur. Çalışma Grubu’nun ayrıca söz konusu her iki alanın da günümüze kadar tarımsal amaçlar için kullanıldığı, sadece Antalya’ya değil, bütün Türkiye’ye hizmet etmiş ve etmeye devam edebilecek bitki çeşitliliğine sahip olduğu, Antalya halkı için bu yeşil dokunun korunması gerektiği, ticari amaçla kullanımlara izin verilmemesi gerektiği, ranta ve betonlaşmaya yol açabilecek bu gibi kiralamaların yapılmamasını, yapıldı ise acilen iptal edilmesi gerektiğini, çünkü bitki gen kaynaklarının hayati önemde olduğu, mutlaka korunması gerektiğine yönelik açıklamaları olmuştur.” dedi.

Milletvekili Cavit Arı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a verdiği yazılı soru önergesinde yönelttiği;  Bu alanda yetkili Vakfılar Bölge Müdürlüğü tarafından, öncelikle bu alanda mevcut durum tespiti yapılmış mıdır? Kaç ağaç vardır? Çeşitleri nedir? Belli midir? Kira sözleşmesinin şartları nedir? Hangi amaçla kiralama yapılmıştır? Bu alanda kiracı tarafından kiralama amacına uygun hangi çalışmalar yapılmaktadır? Kamuoyunda iddia edilen bu konularla ilgili olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hangi inceleme yapıldı? Bu konuda hangi tespitleri yaptı? İddia edilen şekilde bir aykırılık tespit edilmiş midir? Edilmiş se idare tarafından hangi yaptırımlar uygulanmıştır? Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bu konuda bugüne kadar bir inceleme ve soruşturma yapılmamış ise bu alanı korumakla birinci derecede sorumlu ve yetkili Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri hakkında bir soruşturma açılmış mıdır? Ya da açılacak mıdır?  sorularıyla konuyu meclis gündemine taşıdı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI