1xbet betist supertotobet
Bugun...



Cavit Arı: Damada Bırakılan Ekonomi Borç Batağında!...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, arttırılan borçlanma yetkisi ve artan dolar kurunu eleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2020 17:41

Cavit Arı: Damada Bırakılan Ekonomi Borç Batağında!...

İşte Av. Cavit Arı'nın o açıklaması:

“DAMADA BIRAKILAN EKONOMİ BORÇ BATAĞINDA, BORÇLANMA YETKİSİ İKİYE KATLANIYOR…
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda dün görüşülen torba kanun teklifine son anda eklenen maddeyle borçlanma yetkisi 2 katına çıkartılıyor.
Mevcut durumda Bakan ve Cumhurbaşkanının yetkisiyle 154 milyara kadar çıkabilen 2020 yılı borçlanma yetkisi 2 katına çıkartılarak 308 milyara yükseltilmektedir.

2019 yılı Aralık ayında 2020 Yılı Bütçe Kanunu üzerine genel kurulda yaptığım konuşmamda söylemiştim. Böylesine kötü yönetilen bir ekonomide öngörülen bu bütçe açığı ve borçlanma rakamının çok daha fazla olacağı ve 220 milyara bulabileceği idi. Ancak şimdi görüyoruz ki benim tahminim de çok iyimser kalmıştır.

Damada teslim edilen ülke ekonomisi maalesef borç batağındadır.
Bütçe komisyonuna getirilen son dakika teklifi ekonominin kötüye gittiğinin resmi ilanıdır. Kanuna aykırı fiilen borçlanma limiti aşılmıştır. Şimdi bu limite uygun kanun çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu kötü gidişat tamamen kötü yönetimden kaynaklanmaktadır. Korona sürecine ve beklenilmeyen dış gelişmelere bağlanması kesinlikle doğru değildir. 2019 da biz bunları söylediğimizde Pandemi süreci ve diğer gelişmeler yoktu.

Şu saat itibariyle de dolar kuru 7,90’ı geçmiştir."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI