Bugun...



CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem'den esnaf kredisine yapılan zamma tepki!

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Esnaf ve sanatkarların kullandığı, borcu devam eden kredilerde faiz oranının yükseltilmesine ve bu konuda hükümet tarafından bu durumun düzeltilmesi noktasında adım atılmamış olmasına meclis kürsüsünden tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2024 17:01

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem'den esnaf kredisine yapılan zamma tepki!

 

“İKTİDAR, ESNAFA  TEFECİ GİBİ YAKLAŞIYOR!”
Esnaflarımız ülke ekonomisinin temel taşlarıdır diyen Mustafa Erdem, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Geçtiğimiz hafta yaklaşık 1 milyon esnafımızı yakından ilgilendiren uygulamayla Halkbank tarafından Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnafımıza kullandırılan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemelerine geriye dönük fahiş zam yapıldı. İktidar özellikle esnafa tefeci gözüyle bakıyor. Bugün, ülkede çiftçi, esnaf, emekçi bu hâldeyse maalesef AKP iktidarının uyguladığı yanlış politikalar yüzündendir. "Faiz sebep, enflasyon sonuç." dediniz, "Ekonomistiz." dediniz, ülkenin ekonomisini de kaynaklarını da maalesef bitirdiniz. Yarattığınız bu ekonomik tabloda kirasını, BAĞ-KUR'unu ödemek için zorunlu olarak borçlanan ve güç bela bu borçları ödemeye çalışan esnaflarımızın bu yükün altından kalkmaları maalesef mümkün değildir. Esnaf zaten borç yükü altında ezilmektedir.”

“YANDAŞA SABİT FAİZ, ESNAFA ZAMLI FAİZ”
2024 yılının ilk dört ayında 30.711 esnafın -kepenk kapattığını, 266 bin 412 KOBİ'nin de borcunun icra takibine alındığını belirten CHP Milletvekili Mustafa Erdem, “Halkbank’ın verdiği kredilere baktığımızda esnafa verilmesi gereken kredilerin maalesef hem de sabit faizle yandaşa verildiğini hepimiz biliyoruz. Mevcut faiz oranlarıyla bile esnafın şu anda kredi çekemez durumda olduğunu da biliyoruz.” dedi.

SÖZDE TASARRUF TEDBİRLERİNE TEPKİ
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 13 Mayıs 2024 tarihinde yayınlanan ‘Tasarruf Tedbirleri Paketi’ne değinen Erdem, tasarruf tedbirlerine dair eleştirilerde bulundu. “Geçtiğimiz hafta AKP iktidarı yirmi iki yıldır yarattığı ekonomik yıkıma çare olacağını düşündüğü bir tasarruf tedbirleri paketi açıkladı. Ne gördük bu tasarruf paketinde ekonomiyi düzeltecek? Maalesef koca bir hiç. Kelimenin tam anlamıyla dostlar alışverişte görsün tasarruf paketi. Ekonominin bu hâle gelmesine neden olan 5'li çetelerinin silinen vergi borçları yok bu pakette, sarayın şatafatı yok, yandaş müteahhitlere verilen teşvik yok, dolar garantili köprüler, otoyollar, hatta hasta garantili hastaneler yok, Diyanete harcanan milyonlar yok. Yok da yok" diye eleştiren Mustafa Erdem, "Peki pakette ne var? İşçinin servisini kaldırma var, vatandaşın iş umudunu söndürme var.” dedi.

“İTİBARINIZDAN BİRAZ OLSUN TASARRUF EDİN!”
İktidarın yarattığı ekonominin yükünün vatandaşın sırtına yüklemek istediğini belirten Erdem sözlerini şöyle sürdürdü;
“Yani, arkadaşlar, kamuda göstermelik tasarruf paketleri falan hikâye; iktidar ekonomiyi bitirsin, ülkeyi krize soksun, sonra gelsin, bunun faturasını ayakta kalmak için açlık sınırı altında yaşamaya çalışan esnafa kessin, çiftçiye kesin, çalışana kessin. Yanlış ekonomi politikalarının yarattığı yükü esnafın, çiftçinin, işçi ve emekçinin sırtına yüklemekten vazgeçin. Sorumlusu sizsiniz, cezasını da kendinize kesin. Bir zahmet biraz olsun itibarınızdan tasarruf etseniz yeter.

Ayakta kalmak, sabah dükkânının kapısını açıp evine ekmek götürmek için mücadele eden esnaf ve sanatkârlarımızı uçurumun kenarından itmeyin.”  Esnafın taleplerini meclis kürsüsünden dile getiren Mustafa Erdem, “Esnafa krediyi açın, zaten zor durumda kalan esnafın içinde bulunduğu finansal sıkıntıları da kredi borç yükünü de göz önüne alarak alınan yanlış karardan derhâl vazgeçin! Ayrıca, esnafın çektiği kredinin yüzde 1 artı 1'lik ve kooperatife verilen payının da devlet tarafından karşılanması yerinde olacaktır.”







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI