1xbet betist supertotobet
Bugun...



Covid-19 aşısı bulundu mu... Bulunsa bile...

DSÖ, 2021 itibariyle en az 1 COVID-19 aşısının onay almasını ümit ettiğini, ancak bunun “sınırlı miktarda” bulunabileceğini, önceliğin yaşlı, sağlık çalışanı ve kronik hastalar olacağını belirtti. Gençler ve çocuklar ise en son aşı olacaklar.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-10-2020 11:31:21 Tarih: 18-10-2020 17:17

Covid-19 aşısı bulundu mu... Bulunsa bile...

“Aşı çıkar çıkmaz hayat normale dönmeyecek”

DSÖ’nün baş bilim insanı Dr. Soumya Swaminathan, “Aşı bulunduğunda kimlerin öncelikli aşı olacağı ile ilgili birçok kılavuzun yayınlanacağını düşünüyorum. Ancak ortalama, sağlıklı bir kişinin aşı yaptırmak için 2022’yi beklemesi gerekebilir. Birçok insan 1 Ocak’ta veya 1 Nisan’da aşı yaptıracağını ve her şeyin normale döneceğini düşünüyor. Ancak işler böyle yürümüyor” diye konuştu.

Henüz DSÖ, Avrupa Birliği veya ABD tarafından onaylanmış bir COVID-19 aşısı bulunmuyor. Rusya, yaygın test aşamasını gerçekleştirmeden Ağustos ayında bir aşıya onay verdi.

Dünya genelinde 10 farklı koronavirüs aşısının son aşamadaki klinik testleri yapılıyor. Aşılar onaylandıkça, DSÖ SAGE’nin aşının önce kimlere yapılması gerektiğine ilişkin kılavuz yayınlanaması bekleniyor.




Kaynak: https://www.gidahatti.com/




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI