1xbet betist supertotobet
Bugun...



CHP'li Budak: Antalya'da kanser vakaları neden artıyor?

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak mermer ocakları ile kanser ilişkisinin araştırılmasını istedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-08-2019 17:09:49 Tarih: 26-08-2019 10:40

CHP'li Budak: Antalya'da kanser vakaları neden artıyor?

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, sayıları her geçen gün hızla artan ve artmaya da devam eden mermer ocaklarının, bulundukları bölgelerdeki ekolojik dengeyi bozmakla kalmayıp insan sağlığını da tehdit ettiğini söyledi.


Özellikle Antalya’nın mermer ocakları tarafından adeta kuşatıldığını belirten Budak, “Ocakların bulunduğu bölgelerde yaşayan yurttaşlarımızın bir bölümünde kanser vakalarının arttığına dair çok sayıda şikayet tarafımıza ulaşıyor. Sağlık Bakanlığının özellikle bu bölgelerde geniş çaplı bir sağlık taraması yapması önemli bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.


ARAŞTIRMA YAPILSIN
Konuya ilişkin TBMM Başkanlığına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Budak, şu ifadeler yer verdi:

“Sayıları her geçen gün hızla artan mermer ocaklarının, işletmelerin bulunduğu bölgelerdeki ekolojik dengeyi bozmakla kalmayıp, bölge halkında kanser riskini artırdığı görüşü giderek ağırlık kazanmaktadır. Mermer ocaklarının en yoğun açıldığı illerin başında gelen Antalya’da ocakların bulunduğu bölgelerde yaşayan halkın ölümlerinin büyük bölümünün özellikle akciğer ve akciğer zarı kanseri olması, bu durumun raporlarla da teyit edilmesi nedeniyle vatandaşlar bu artışı mermer ocaklarına bağlamaktadır. Daha bilimsel ve net sonuçların elde edilebilmesi için Sağlık Bakanlığının mermer ocaklarının ağırlıkta bulunduğu bölgelerde geniş kapsamlı bir sağlık taraması yapması ve bunun sonuçlarını kamuoyuyla paylaşması gerekiyor.” 

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI