1xbet betist supertotobet
Bugun...



Din istismarcılarından büyük tuzak!

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kumluca'da vatandaşların dini ve vicdani duygularını istismar ederek dolandırıcılık yapan şüphelilere karşı operasyon düzenledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-12-2019 18:22:18 Tarih: 17-12-2019 16:01

Din istismarcılarından büyük tuzak!

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile birlikte yapılan çalışmalarda; Kumluca ilçesinde iş yeri olarak kullanılan bir adreste, çeşitli vakıf, dernek, kuran kursu gibi kurum ve kuruluşların isimlerini kullanarak, insanların dini ve vicdani duygularını istismar etmek suretiyle vatandaşları dolandıran şahısların olduğunu tespit etti. 


İş yeri olarak kullandıkları bir daireyi yayın evi olarak gösteren şüphelilerin bu iş yerini iletişim merkezi gibi kullandıkları, yardıma muhtaç insanlara veya sosyal sorumluluk amacı ile kurulmuş kuruluşların adını istismar ederek küçük miktarlarda (50 TL ile 300 TL arasında) yardım talebinde bulundukları, bazı vatandaşları ise her ay arayarak düzenli olarak para talep ettiklerini tespit etti.


20 BİNDEN FAZLA KİŞİ
Dolandırdıkları mağdurların daha önceden yapmış oldukları yardımları da kayıt altına alarak, ad, soyad, adres vb. gibi kişisel bilgileri, veri depolamaya yarayan özel bir program ile kayıt altına aldıkları, bu program sayesinde 20.000’den fazla kişinin bilgisini ellerinde bulundurdukları da ortaya çıkan çetenin  sadece bir yıl içerisinde yüzbinlerce Türk Lirası haksız kazanç elde ettiği anlaşıldı. 


Soruşturma sürecinde tespiti yapılan mağdurların beyanlarının alınması için 34 İl Emniyet birimi ile koordine kurulurken, tespiti yapılan mağdurlar bilgilendirilerek şikayetleri alındı. Mağdurların alınan beyanlarında yoksul çocuklara, kuran kurslarına, sosyal yardım kuruluşlarına yardımcı olma düşüncesiyle bu paraları verdiklerini, bu şekilde kendilerini istismar eden dolandırcılardan şikayetçi olduklarını beyan edildi. 

6'SI DA TUTUKLANDI
Şüphelilerin herhangi bir vakıf ya da dernek faaliyeti altında yasal olarak bağış toplamadığı, ilgili kurumlarla yapılan yazışmalar neticesi tespit edilirken,  11 Aralık günü gerçekleştirilen operasyon ile Kumluca ilçesinde 1’i işyeri olmak üzere toplam 4 adreste yapılan aralamalar sonucu; G.N., S.K., M.S., İ.Y., A.Ö. ve H.D. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan 6 şüpheli, “Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme” suçlarından Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında yapılan işlemlerin ardından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından da  tutuklandı. 

 







Etiketler : Din istismarcı

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI