1xbet betist supertotobet
Bugun...



Hasan Subaşı: Antalya, depreme hazır değil!

İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Antalya’nın 2. Deprem kuşağında olduğuna dikkat çekerek, depreme hazır olunması gerektiğini vurguladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-10-2019 16:52:53 Tarih: 07-10-2019 09:27

Hasan Subaşı: Antalya, depreme hazır değil!

İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, İstanbul depremini göz önüne alarak Antalya’nın da 2. Deprem kuşağında olduğuna dikkat çekti ve Antalya'nın depreme hazırlıksız olduğunu belirtti. Subaşı, 99 depremi sonrası yapı denetim yasasının devreye girmesiyle birlikte denetimlerin ve kentsel dönüşümün Antalya'da da önem verildiğine  değinerek, her an depreme hazır olunması gerektiğini vurguladı. 
 
Konuşmasında İstanbul depreminde zarar gören üniversiteler, hastaneler, okullar gibi kamu binalarına değinen Subaşı, ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırmak üzere 5 sorudan oluşan önergeyi TBMM Başkanlığına verdi.
 
Subaşı, Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında 26 Eylül 2019 tarihinde Silivri merkez üslü 5.8. şiddetinde meydana gelen depreminde İstanbul’da bulunan pek çok konut, işyeri ve kamu binaları etkilendiği söyledi.  Üniversiteler, hastaneler, okullar özetle kamu binaları en hasarlı ve çürük yapılar olup can ve mal kaybı için en çok tehlike arz edenler olduğunu vurgulayan Subaşı, 'Toplamda 186 kez değişen İhale Yasasıyla, Sayıştay ve Meclis denetiminden çıkarılan uygulamalarla ihale edilen ve inşa edilen kamu binaları tehdit ve riskler barındırmaktadır' dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI