1xbet betist supertotobet
Bugun...



SGK borç yapılandırılmasında önemli uyarılar

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz, çalışma hayatına ilişkin çok önemli düzenlemelerin yer aldığı 7143 sayılı Kanun ile getirilen ödeme kolaylığında son başvuru tarihine ilişkin sigortalı ve işverenlere önemli uyarılarda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-07-2018 17:25:06 Tarih: 27-07-2018 15:14

SGK borç yapılandırılmasında önemli uyarılar

7143 sayılı yapılandırmanın diğer yapılandırmalardan birçok farkı bulunduğunu ve avantajlı olduğunu dile getiren Deniz, yapılandırma için son müracaat tarihinin 31 Temmuz 2018 (salı) olduğunu açıkladı.

 

Deniz, Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarını yapılandırmak isteyen vatandaşlara, 31 Temmuz 2018 tarihi mesai bitimine(salı) kadar başvurularını yapmaları ve bu fırsatı kaçırmamalarını belirtti. Ayrıca, 28 Temmuz Cumartesi ve 29 Temmuz 2018 pazar günleri Antalya ilimiz ve ilçelerinde tüm sosyal güvenlik merkezlerinin açık kalacağını ve başvuruların hafta sonu da alınacağının altını çizdi.

 

Öte yandan Deniz, sigortalı ve işverenlerin bu fırsatı kaçırmamalarını ve daha önce böyle bir düzenlemeye gidilmediğini belirten açıklamasında “Güncellenen borçların ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarının % 90, ikinci taksit ödeme süresi içerisinde tamamının ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE tutarının % 50’si silinecektir ki, bu çok önemli bir avantaj oluşturmaktadır” dedi.

 

 İl müdürü Deniz açıklamasını, “Önceki yapılandırma kanunlarına göre yapılandırmaları devam edenler de ilk taksit ödeme süresi içerisinde kalan taksitlerinin tamamını peşin olarak ödenmesi halinde, kalan taksit toplamının Yİ-ÜFE tutarlarının %90’ının ve kalan taksitler için taksitlendirme farkının tamamının tahsilinden vazgeçilecek.“ diye sürdürdü.

 

 Yapılandırma başvurularının, sigortalı çalıştıran işverenlerin prim ve diğer borçları için e-bildirge kanalıyla, elden ya da posta yoluyla ilgili Sosyal Güvenlik Merkezlerine, primlerini kendi ödeyen sigortalılarımız ise borçlarını yapılandırmak için ilgili Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvuru yapmalarının mümkün olduğunu açıkladı. 

 

Bilindiği gibi, İşverenler, Bağ-Kur sigortalıları, 2018 yılı Mart ayı ve öncesi dönemlere ait, 4/a, 4/b ve 4/c sigortalılarının; sigorta primleri,  işsizlik sigorta primi,  idari para cezaları,  iş kazası, meslek hastalığı veya işveren ya da üçüncü kişilerin sigortalılara yaptıkları haksız fiiller sonucunda doğan rücu alacaklar,  yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacakların ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hiz­met süresinin ihyası halinde doğacak borçlarını yapılandırabilmektedir.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI