1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Antalya'da Kerkük türküleri yankılandı...

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye tarafından finanse edilen, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün (GİGM) yürüttüğü “Göç ve Uluslararası Koruma Konularında Kamu Farkındalığının Artırılmasına Dair Teknik Destek Projesi” kapsamında, yabancıların Türkiye’ye ve Anadolu kültürüne yaptıkları katkılar; gerçekleştirdikleri etkinliklerde anlatıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-12-2019 17:56:21 Tarih: 18-12-2019 10:50

Antalya'da Kerkük türküleri yankılandı...

19 yıldır Antalya'da faaliyet gösteren Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği bünyesinde oluşturulan Çağdaş Türk Halk Müziği Korosu, Şef Arzu Dede yönetiminde “Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye” temalı etkinlikte sahne aldı. Türkiye’deki yabancıların kurduğu ya da yabancılar için çalışan sivil toplum kuruluşları kendi çalışmalarını paylaştı, yabancılar da kendi kültürlerinden renkli örnekler sundu, müzik, dans ve diğer sahne sanatları performanslarını gerçekleştirdi. Etkinliğe, Antalya'da yerleşik yaşayan yabancılar yöresel kıyafetleriyle katıldılar.

 

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Kürşat Çavuşoğlu; “Irak Türkleri olarak Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla düzenlenen bu etkinliğine katılarak, kültür ve sanatımızı tanıttık. Koromuz Şefi Arzu dede yönetiminde “Kerkük Türkülerini” seslendirerek muhteşem performansı ile büyük beğeni topladı.” dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI