1xbet betist supertotobet
Bugun...



İsmail Öz'den pazarcı esnafına uyarı

Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, her pazarcının sattığı sebze ve meyvenin ürün künye kodunu tezgahına okunabilir bir yerine koymak zorunda olduğunu, bunun denetimi sonucunda da 11 bin 735 TL ceza kesilebileceği konusunda esnafı uyardı.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-02-2020 17:48:51 Tarih: 21-02-2020 16:25

İsmail Öz'den pazarcı esnafına uyarı

Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz yaptığı açıklamada pazarcı esnafına seslenerek şunları söyledi:

"Pazarcı esnafımız her an 11 bin 735 TL ceza yiyebilirsiniz. NEDEN ? 19.02.2020 sayılı belediyelerimize gelen yazı ve ekinde pazar yerlerimizde denetim yapılabileceğidir.5957 sayılı yasaya göre, 5957 sayılı yasanın 14. maddesi 1. fıkrası (e) bendine göre, " e) 5 inci maddenin on birinci fıkrası ile 13 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendine aykırı hareket edenler hakkında 2020 yılı için On Bir Bin Yedi Yüz Otuz Beş Türk Lirası, PARA CEZASI UYGULANIR " demektedir.


Üretici örgütleri, komisyoncular, alıcı ve satıcılar başlıklı 5. maddenin " (11) Perakende satış yapan üreticiler ile toptan veya perakende satış yapan diğer satıcılar; malları cinsine, doğal özelliklerine, kalite ve standartlarına göre sınıflandırmak, gıda güvenilirliğine, teknik ve hijyenik şartlara uygun olarak ürünün özelliğine göre satışa sunmak ve satışa sunulan malların izlenebilirliğine yönelik bilgileri içeren ve Bakanlık ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca belirlenecek teknik özelliklere sahip künyelerin kap veya ambalajlarının üzerinde bulundurulmasını sağlamak zorundadır" demektedir.


Kısa ve öz HER PAZARCI SATTIĞI SEBZE ve MEYVENİN ürün künye kodunu tezgahının okunabilir bir yerine koymak zorunda. bu kod herhangi bir denetimde bulunmadığı zaman 11 bin 735 TL para cezasına her zaman hazırlıklı olun. Nasıl mı olur? Türkiyemizde 95 pazarcı ve sebzeciler odasının ve 200 bin pazarcının Federasyon Başkanı bu konu ile ilgili yaptığı görüşmelerle ilgili odalara genelge gönderirse bizler de pazarcı esnafımıza burada yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendiririz."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI