1xbet betist supertotobet
Bugun...



Korona virüsü göz ile bulaşırmı, gözlük korur mu...

Uzmanlar hastalığın bulaşma yollarını açıklarken, yeni bir bilimsel araştırma, günlük gözlük kullanımının COVID-19’a yakalanma riskini önemli şekilde azalttığını ortaya koydu.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-09-2020 12:47:16 Tarih: 19-09-2020 12:34

Korona virüsü göz ile bulaşırmı, gözlük korur mu...

Bu ilginç araştırma Jama Ophthalmologgy adlı dergide yayınlandı ve çalışmada günlük gözlük kullanımının koronavirüs bulaşması riskini 5 kat düşürdüğü belirlendi.

27 Ocak – 13 Mart arasını kapsayan bir dönemde araştırm ekibi tarafından Çin’de COVID-19 teşhisi alan 276 hasta incelendi. Hastalardan 30’unun gözlük kullandığı biliniyordu. Çalışma, hastalardan yalnızca %5,8’inin miyopi nedeniyle günde 8 saat gözlük kullandığını gösterdi.

Toplumdaki genel gözlük kullanım oranını hesaplamak isteyen araştırmacılar, literatürdeki eski çalışmaları taradı. Veriler, Çin’in Hubei eyaletinde miyopi nedeniyle gözlük takanların oranının %31,5 olduğunu gösterdi.

Koronavirüs gözlerden nasıl bulaşıyor?

Aradaki bu fark, gözlük takanların genel topluma kıyasla COVID-19 tanısı alma ihtimalinin 5 kat fazla olduğunu gösterdi. Araştırma ekibi, virüsün insan hücrelerini enfekte etmek üzere tutunduğu ACE 2 reseptörlerinin gözlerde de bulunduğunu, bulaşmasını bu yolla gerçekleştiğini söylüyor.

Koronavirüsün damlacıklar veya el teması yoluyla gözden bulaşabileceğini gösteren başka bilimsel araştırmalar da yapıldı.

Elde edilen bulgular, sağlık personellerinin gözlerini koruyacak ekipmanlar kullanmasının, yüzlerine dokunmaktan kaçınmasının ve ellerini sıkça yıkamasının önemini bir kez daha gösterdi.




Kaynak: https://www.gidahatti.com/




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI