1xbet betist supertotobet
Bugun...



Kurban etinden virüs bulaşır mı?

Kurban Bayramı’na kısa süre kala en çok merak edilen konulardan biri de ‘Kurban etinden ya da derisinden virüs bulaşır mı?' sorusu. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin de ifade ettiği üzere, kurban etinin yenmesiyle virüsün bulaşacağına dair bir bulgu henüz yok. Ancak başka koşullarda bulaşı tehlikesi olabilir.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-07-2020 16:02:25 Tarih: 22-07-2020 15:29

Kurban etinden virüs bulaşır mı?

Uzmanlara göre, özellikle etin kesimi, pay edilme ve taşınma sürecinde, koronavirüs taşıyan bir kişinin öksürme, hapşırma ile damlacıklarını ete bulaştırması risk oluşturabilir.

Etin üzerinde bu damlacıklar birkaç saat canlı kalabilir. Yine uzmanlara göre, ete virüs bulaşsa da pişirilip yendiğinde bir sorun teşkil etmiyor. Ancak, ette bir risk varsa, ete dokunduğunuz elinizi; ağız, burun ya da göz ile temas ettirdiğinizde risk artıyor. Uzmanlar, kurban etini pişirmeden önce kişilerin ellerini sabunla en az 20 saniye yıkamaları gerektiğini söylüyor.

Kurban etinin yenmesiyle bulaşı olmayacağını ifade eden uzmanlar, hem kesim, pay etme hem de dağıtma süreçlerinde hijyenik koşullara uyulan kurum ve kişilerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Kurban derisinde de aynı koşulların geçerli olduğunu belirten Bilim Kurulu üyeleri, kurbanla ilgili işlem yapan kasap ya da kişilerin öksürük, aksırık sonucu o deriyi ellemesi ve başka birinin gelip o eti almasıyla risk oluşabileceğini ifade ediyor.

Dolayısıyla ortak görüş, kesim ve pay edilme işlemlerinin, mümkün oldukça az kişi tarafından yapılması, herkesin istisnasız maske takması, her işlem öncesi ve sonrası için yeterli sayıda el yıkama yeri, su ve sabunun olması. Kurbanı alan kişilerin de etle temas sonrası ellerini yüzlerine götürmemeleri ve su, sabunla yıkamalarıdır.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI