1xbet betist supertotobet
Bugun...



Memur-Sen: Alım gücü yükseltilsin

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bazı ekonomik dalgalanmaların olduğuna dikkat çeken Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, kamu görevlilerinin beklentilerine dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 03-05-2023 10:53

Memur-Sen: Alım gücü yükseltilsin

“Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemiz de bazı sorunlarla karşı karşıya… Fiyatlar yükseldi, kiralar, insafın dışına çıktı. Fiyat istikrarsızlığı var olan sorunu daha da derinleştiriyor. Sabit ve dar gelirlilerin alım gücü azaldı” diyen Başkan Hisarkaya, “Biz ilk günden itibaren diyoruz ki; bizim için en büyük zam düşük enflasyon ve fiyat istikrarıdır. Biz emek kesimi olarak; atılan atılımları kıymetli buluyor, sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Bu çerçevede, güçlü Türkiye ancak güçlü memurla mümkün olacaktır diyor; ‘Türkiye Yüzyılı Vizyonu’na “Emeğin gücü Türkiye’nin gücü” anlayışıyla katkıda bulunacağımızı bir kez daha deklare ediyoruz. Bunun da ancak kamu görevlisinin ekonomik ve sosyal haklarının gelişmesiyle gerçekleşeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

85 milyonu aşkın kamu görevlisinin önümüzdeki 2 yılına ilişkin mali ve sosyal haklarının Ağustos ayı içinde belli olacağını hatırlatan Hisarkaya, “Yaşanan fiyat artışları ve alım gücünün düşmesi Toplu Sözleşme’den beklentilerimizi de artırmış durumda. Öte yandan, Toplu Sözleşme sürecine gitmeden evvel çözülmesi gerekli, aciliyet arzeden, aileleriyle 20 milyonu aşkın bir kitlenin çözülmesi gereken sorunlarını ve bunlara ilişkin taleplerimizi iletmek etmek istiyorum: Seyyanen zam verilsin, alım gücü yükseltilsin” şeklinde konuştu.

Ünal Hisarkaya, “1. Dereceye 3600 gelsin, 4688 sayılı Kanun değişsin, adil bir toplu sözleşme düzeni kurulsun. YHS kaldırılarak GİH’e dâhil edilsin. AFET bölgesi kamu görevlilerine tazminat verilsin. Bayram İkramiyesi kamu görevlilerine de verilsin, Disiplin affı getirilsin ve mağduriyetler sona ersin, görevde Yükselme/Unvan Değişikliği periyodik hale getirilsin, idari Personelinin tayin sorunu çözülsün, Uygulama birliği sağlansın, zorunlu emeklilik kaldırılsın, Kira yardımı verilsin, emekli kamu görevlilerine aile yardımı devam etsin Bütün gelirler emekli keseneğine yansımalı,   sosyal güvenlikte ayrım kalkmalı diyoruz” dedi.

1 DOLAR VURGUSU
Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, Kamu görevlilerinin yetkili konfederasyonu olarak Türkiye’nin birliği ve dirliği için mücadele ettiklerini ifade ederek “Bütün kesimlerin temsilini sağlayacak Millet egemenliği siyasetini savunduk. Emperyalizmin taşeronu terör örgütlerine karşı dimdik durduk. 1 dolara vatanını pazara çıkaranlara asla pirim vermedik. Türkiye’miz ve milletimiz lehine yapılanları desteklemekten geri durmadık. Bugün de; Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, Güçlü ve Büyük Türkiye için atılan adımları görüyor; Memur-Sen ailesi olarak desteklerimizi buradan bir kere daha deklare ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hisarkaya son olarak, “Varsın kimileri, inkâr politikalarına sarılsın. Biz gerçeği görüyoruz. Biz, Savunma sanayinden enerji politikalarına, Karadeniz gazından Nükleer enerjiye, Yerli sanayiden ihracata ilişkin atılan adımları görüyor ve var gücümüzle destekliyoruz. Ve bu hizmet ve başarıların ancak şahsınızda tecessüm eden milletin güçlü iradesiyle mümkün olabildiğini çok iyi biliyoruz” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER STK'LAR Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI