1xbet betist supertotobet
Bugun...



Restoranların açılış tarihi belli oldu!

TURYİD (Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği) Başkanı Kaya Demirer, restoranların açılış tarihlerine yönelik bilgiler verdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-05-2020 17:09:29 Tarih: 29-04-2020 01:57

Restoranların açılış tarihi belli oldu!

TURYİD Başkanı Kaya Demirer AVM'lerin riskin düşük olduğu illerde ve ilçelerde bayramdan önce açılmasının önerildiğini ifade ederek, "Restoranlar AVM'lerin açılışından 2-3 hafta sonra açılacak. TURYİD üyesi restoranların açılışı haziranda olacak. Şu anda Turizm Bakanlığımız ile restoranlarda metrekare yoğunluk üzerine çalışma yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Sabah'tan Betül Alakent'e konuşan TURES (Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği) Başkanı Ramazan Bingöl ise "Eğer AVM'ler açılırsa biz de restoranları açmayı planlıyoruz. Yani mayısın son haftası açmaya başlamış oluruz. Masaların arasına 2 metre mesafe kuralı uygulanacak. Yüzde 30 doluluk sınırı getirilecek. Restoranlar açılmadan önce personele hijyen eğitimi vereceğiz. Turizm Bakanlığı'nın yaptığı sertifikasyona TURES olarak dahil olmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

AYD (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş da konu ile ilgili, "Bilim Kurulumuz onay verirse ve perakendeciler de talepte bulunursa 11 Mayıs'tan itibaren AVM'lerin kademeli olarak açılabileceğini söylüyoruz" ifadelerini kullanmış, AVM'leri ateş kontrolleri, girişte maske dağıtılması, dezenfeksiyon gibi önlemleri alarak açmayı planladıklarını belirtmişti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI