1xbet betist supertotobet
Bugun...



Sosyal medya düzenlemesi TBMM'de kabul edildi!

AK Parti'nin sunduğu sosyal medyayla ilgili kanun teklifi Meclis'te kabul edildi. Kanunla beraber 1 milyondan fazla kullanıcısı olan sosyal ağ sağlayıcıları Türkiye'de temsilci bulundurmak zorunda.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-08-2020 20:15:17 Tarih: 29-07-2020 10:02

Sosyal medya düzenlemesi TBMM'de kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda MHP ve AK Parti'nin oylarıyla kabul edilen sosyal medya yasasıyla beraber "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a" "sosyal ağ sağlayıcısı" kavramı ekleniyor.

Sosyal ağ sağlayıcısı, kullanıcıların her türlü paylaşımda bulunmasını sağlayan gerçek ya da tüzel kişi anlamına geliyor. Bu sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye'de 1 milyondan fazla kullanıcı var ise bir temsilcilik açmaları zorunluluk haline getirildi. Eğer temsilcilik açılmazsa kademeli şekilde artan bir idari para cezası uygulanacak.

Sosyal ağ sağlayıcıları kullanıcıların sosyal medyada kişilik haklarının ihlali ile ilgili konulardan da sorumlu olacak. Kanun, sosyal medyada aynı IP üzerinden birçok farklı sahte hesap açılmasını ve bu sebeple oluşan mağduriyeti de önlemeye yönelik düzenlemeler içeriyor.

Aynı zamanda sosyal ağ sağlayıcı, "içeriğin yayından çıkarılması ve erişimin engellenmesi" ile "özel hayatın gizliliği nedeniyle içeriğe erişimin engellenmesini" gerektirecek içeriklere yönelik kişiler tarafından yapılacak başvurulara, 48 saat içinde yanıt vermek zorunda olacak. Aksi takdirde para cezası uygulanacak.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI