1xbet betist supertotobet
Bugun...



TEAMDER, kent için projeler üretiyor

Toplumsal Ekonomik Araştırmalar Merkezi Derneği (TEAMDER) yeni yönetim kurulu ilk toplantısında önemli karar ve projelere imza attı.

facebook-paylas
Tarih: 10-02-2020 17:12

TEAMDER, kent için projeler üretiyor

TEAMDER Başkanı Prof. Dr. İlhan Gölbaşı; ‘’ Kentin sorunlarına bilimsel yaklaşımlı çözümler üretilmesi noktasında kente yeterince katkı koymaya çalışacağız’’ dedi.

Toplumsal Ekonomik Araştırmalar Merkezi Derneği (TEAMDER) yeni yönetim kurulu ilk toplantısında önemli karar ve projelere imza attı. TEAMDER Başkanı AÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, Antalya’da kent kültürü ve kentlilik bilincinin yeterince oluşturulamadığını, Akademik kesim ile kentin yeterince bütünleştirilemediğini belirterek, ‘’Bu bağlamda, kentin sorunlarına bilimsel yaklaşımlı çözümler üretilmesi noktasında kente yeterince katkı koymaya çalışacağız’’ dedi.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan TEAMDER Başkanı Prof. Gölbaşı, her ay düzenleyecekleri toplantılarda kentin akil insanları ile bir araya gelerek sorunlara çözüm üreteceklerini belirterek, yeni dönemde ele alacakları projelerle ilgili şu bilgileri verdi:

‘’Öncelikle temel amacımız Antalya’ya her alanda katkı vermek. Bu bağlamda ilk olarak Akdeniz Üniversitesi ile bir iş birliği yapma kararımızı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Ünal’la yaptığımız görüşme sonrası hayata geçiriyoruz. Geçen yıl 16 milyona yaklaşan turist sayısı ile tüm zamanların rekorunu kıran Antalya’da turistin kent merkezine gelmeyişi ve esnafın bu konuda şikayetlerine çözüm aramak amacıyla AÜ Turizm Fakültesi ile işbirliği içinde anket çalışması ile önemli bir projeyi başlattık. Tüm paydaşların katılımı ile bu konuda bir çalıştay düzenleyeceğiz’’

Yine turizmde çeşitlilik çalışmalarına katkı verecek; Çocuk ve Yaşlılar için Turizm Köleri Projesi ile çalışmalara başladıklarını anlatan TEAMDER Başkanı Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, ‘’Proje, üyemiz Dr. Ahmet Arslantaş tarafından hazırlanan proje için işbirlikleri araştırıyor ve tartışmaya açtığımız proje ile ilgili paydaşlarla görüşmelere başlamış bulunuyoruz’’ diye konuştu.

Toplantıda ayrıca, projeler ve çalışmaların ön hazırlıklarını yapmak ve sorumluluk paylaşımını sağlamak için bazı kurullar oluşturuldu. Sağlık ve spor, Aile ve Sosyal Politikalar, Tarım ve Gıda, Turizm, Hukuk ve İnsan Hakları, Dış İlişkliler ve AB, Çevre-Şehircilik ve Ulaşım ile Basın-Halkla İlişkiler Kurullarına çalışma ekiplerini kendileri oluşturması için kurul başkanlar seçildi.

Prof. İlhan Gölbaşı Başkanlığı’ndaki TEAMDER’in yeni yönetiminde Prof. Dr. Cengiz Sayın, Prof. Dr. Mustafa Gülmez, Salih Çene, Melike Tamer Köse, Hakan Püre, Sadi Kan, Celal Vecel ve Güldal Siğinç görev yapıyor. Yönetim Kurulu toplantılarına Danışma Kurulu üyeleri de katılıyor.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI