Bugun...



YÖRSİAD Başkanı Mustafa Alper ORAL: Türk Gençliği Atatürk'e Minnettardır

YÖRSİAD Başkanı Mustafa Alper ORAL 19 Mayıs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 18-05-2024 12:20

YÖRSİAD Başkanı Mustafa Alper ORAL: Türk Gençliği Atatürk'e Minnettardır

Oral açıklamasında şunları söyledi.

TÜRK GENÇLİĞİ ATATÜRK’E MİNNETTARDIR
Ortak tarih bilincimizin oluştuğu en önemli günlerden olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yine geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlayacağız.

19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlüğe dair inancının, umudunun gerçekleştiği, Türk Milleti’ni Cumhuriyet’e kavuşturan en önemli dönüm noktalarındandır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkarken Türk milletinden aldığı güçle bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanacağına olan inançla yeni ve güçlü bir devletin kurulmasını hedeflemiştir. Bu inançla Türk Milleti Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nda eşsiz ve ihtişamlı bir zafer kazanarak yurt topraklarını korumuş ve Türk milletinin adı tarihe altın harflerle yazılmıştır.

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasıyla sadece vatan savunması yapılmamış; devamında laik, demokratik çağdaş bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Türk gençlerine hediye etmiş ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etme görevini de emanet bilincini koruyarak sürdürülmesi için Türk gençlerine vermiştir. Emanetin gereğini en iyi şekilde yapma bilinci içinde olan Türk gençleri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettardır. Milletimizin hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine gelme yolculuğunda Türk gençleri Kurtuluş Savaşı ruhundan esinlenerek bu yolda mücadelesine devam etme kararlılığında olacaktır.

Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği olarak tekraren 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yine geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlayacağımızı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının çizdiği yoldan sapmadan emin adımlarla yürüyeceğimizi ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sonsuza kadar sahip çıkacağımızı bildiririz.

Milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER STK'LAR Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI