1xbet betist supertotobet
Bugun...



ABD'deki kritik görüşme sona erdi...

Türk-Amerikan ilişkilerindeki son gelişmeleri ele almak üzere Washington'a gelen Türk heyetinin ABD'li yetkililerle görüşmesi sona erdi.

facebook-paylas
Tarih: 08-08-2018 19:10

ABD'deki kritik görüşme sona erdi...

Washington'a gelen Türk heyetinin ABD'li yetkililerle görüştü. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyette; Adalet, Hazine ve Maliye ile Dışişleri bakanlıklarından 9 yetkili yer aldı.

 

 

Ankara-Washington hattında yaşanan FETÖ sanığı Brunson konusundaki gerginliğin aşılması için adımlar karşılıklı olarak atıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile Singapur'da görüşmesi sonrası taraflar, müzakereye devam kararı aldı. Çavuşoğlu ve Pompeo arasında gerçekleşen telefon görüşmesi de karşılıklı çözüm iradesini ortaya koydu.

 

 

Diyaloglar yüz yüze gerçekleşecek

Taraflar arasında krizin aşılması amacıyla yürütülen görüşmeler sonuç verdi, belli konularda ön mutabakat sağlandı. Her iki tarafın da diyalog ve yapıcı tutumun devam ettirilmesinden memnun olduğu ifade edildi. Diyaloğun sağlıklı ilerlemesi ve sonuç alınabilmesi için görüşmeler bundan sonra yüz yüze gerçekleşecek.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI