Bugun...



Cavit Arı: Bir milyon esnafımıza faiz darbesi!

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Esnafın ve ticari faaliyetlerine devam etmek isteyen işletmelerin, ihtiyaçları veya yeni girişimler için ihtiyaç duydukları finansmanı sağlamak amacıyla; Esnaf kefalet kooperatiflerinden belirli faiz oranlarında çektikleri kredilerin faiz oranlarının artırılmasına yapmış olduğu basın açıklamasıyla tepki gösterdi

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2024 16:23

Cavit Arı: Bir milyon esnafımıza faiz darbesi!

ESNAFIMIZ FİNANSMAN AÇIĞINI NASIL KAPATACAK
Av. Cavit ARI açıklamasında; Esnafımız veya Küçük işletmelerimiz Esnaf kefalet kredisiyle ihtiyaç duydukları finansman açığını belirli faiz oranlarında çektikleri kredi ile karşılarlar.

ÜLKEMİZDE YAKLAŞIK 1 MİLYON ESNAFIMIZIN KULLANMIŞ OLDUĞU KREDİ FAİZ ORANLARINI GERİYE DÖNÜK OLARAK ARTIRILDI.
.Av. Cavit ARI; “Ülkemizde yaklaşık 1 Milyon Esnafımız, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerinden kredi kullanmaktadır. Mevcut iktidar, 1 Nisan sabahı Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerindeki bütün paraları geriye alarak Kredi Kooperatiflerini parasız bırakmıştı.

Bunlar yetmiyormuş gibi şimdi de 1 Milyon Esnafımızın kullanmış olduğu kredi faiz oranlarını geriye dönük olarak artırdı.

BU YAPILAN DÜZENLEME HUKUKA AYKIRI BİR İŞLEM VE ESNAFIMIZI BİTİRMEYE DÖNÜKTÜR. İKTİDAR BU HUKUKA AYKIRI İŞLEMDEN DERHAL VAZGEÇMELİDİR.
Av. Cavit ARI; “Zaten ekonomik olarak çan çekişen, zorda olan esnafımıza iktidar eliyle bir daha eziyet yapılmaktadır.
Örneğin 14 Mayıs itibarıyla; 11 Ekim 2022 – 09 Temmuz 2023 tarihleri arasında kredi kullanmış bir esnafımızın, esnaf katkı payı % 7.5 iken bu oran bugün itibarıyla % 17’ye çıkartılmıştır.
01 Ocak 2021 ile 06 Haziran 2021 tarihleri arasında kredi kullanmış bir esnafımızın esnaf katkı payı % 8.5 oranı üzerinden faiz ödeyecek esnaf bugün  % 18 oranı üzerinden faiz ödeyecektir
Bugüne kadar 31 Mart 2024 tarihine kadar kademeli şekilde faiz oranları geriye dönük olarak artırılmıştır.

Bu yapılan düzenleme hukuka aykırı bir işlemdir ve zaten zorda olan esnafımızı da tamamen bitirecektir. İktidar bu hukuka aykırı işlemden derhal vazgeçmeli ve esnafımıza nefes aldırmalıdır” diyerek açıklamasını tamamladı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI