1xbet betist supertotobet
Bugun...



AGC'de 'Ölümle Tokalaşma' Projesi konuşuldu

Antalya’da emniyet kemeri kullanımını arttırmak, emniyet temeri tokası kullanımını engellemek amacıyla "'Ölümle Tokalaşma' Projesi hayata geçirildi

facebook-paylas
Tarih: 07-12-2018 16:58

AGC'de 'Ölümle Tokalaşma' Projesi konuşuldu

Trafikte güvenli bir şekilde ilerlemek, tehlike anında araca hakim olmak ve kaza anında en az şekilde etkilenmenin ilk şartı emniyet kemeri takmaktan geçiyor. Buna rağmen son zamanlarda, kemer takma alışkanlığı bulunmayan veya üşenen sürücüler iki saniyede kemerlerini takarak hayatlarını kurtarmak yerine, internet veya aksesuarcılardan ölüm tokaları alarak, hayatlarını hiçe sayıyor.


Yapılan araştırmalar ise , emniyet kemeri, ölüm riskini, sürücüler ve ön koltukta oturan yolcular için yaklaşık olarak %50, arka koltukta oturan yolcular için %75 oranında azalttığı, emniyet kemeri kullanmayanların ise %90’ının emniyet kemeri susturucusu kullandığını gösteriyor.


Emniyet kemeri takılı konumda bulunmadan, emniyet kemeri susuturucu tokası nedeiyle aktif halde bulunan araç airbag sistemlerinin, küçük kazalarda bile ciddi boyun kırılmalarına, yüz yaralanmalarına sebep olduğu, yani koruma görevinin tersine ölüm yastıklarına dönüştüğü görülüyor.


Bu yanlış uygulamanın trafik güvenliğine tehdit oluşturduğunun anlaşılması, trafik kazası sebebiyle meydana gelen yaralanma ve ölümleri büyük oranda azaltmak amacıyla, Antalya Valiliği koordinesinde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı arasında “Ölümle Tokalaşma” projesinin hayata geçirilmesi için ortak bir protokol hazırlandı.


Lansman töreninde susturucu ölüm tokaları nedeniyle emniyet kemeri kullanımının daha da azaldığını, esnafın da 1 lira 2 lira kazanacağız diye bu cinayete ortak olmaması gerektiği, Antalya’da susturucu toka kullananlara ceza yazılacağı ve çok sıkı denetimlerin yapılacağı konuşuldu.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER POLİS & ADLİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI