1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'tan Bakanlık kararına tepki.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 'yetki kriziyle başlayıp başkanvekilinin kim olduğuyla ilgili devam eden sürecin eşi benzerinin görülmediğini kaydetti, bakanlığın verdiği kararı eleştirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-11-2020 22:50:46 Tarih: 17-11-2020 18:40

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'tan Bakanlık kararına tepki.

Taş, gelişmeleri değerlendirdi, süreç ile ilgili detayları paylaştı. "Kendisinin hala Büyükşehir Belediye Başkanvekili olduğunu iddia eden Mehmet Hacıarifoğlu, Antalya Valiliği'ne muhtemelen 14 Kasım Cumartesi günü yaşanan ihtilaf ile ilgili görüş sormuş olacak ki, Antalya Valiliği'nin de konuyu İçişleri Bakanlığı'na sorması ile aynı günün akşamında İçişleri Bakanlığı'nın Antalya Valiliği'ne yazdığı görüş yazısında özetle, 'Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Muhittin Böcek'in hastalık izninde olduğu ve izinli olduğu dönemde idari işlem tesis etmesinin ve evrak imzalamasının hukuken mümkün olmadığı' belirtilmiştir."

Bazı soruların vakti gelmiş demektir. Söz konusu vekil değiştirme belgesi, Sn. Hacıarifoğlu'nun iddia ettiği gibi sahte midir? Sahteyse sorumlular hakkında ABB tarafından ve/veya Sn. Hacıarifoğlu tarafından açıklamasında ifade ettiği gibi idari soruşturmaya ve/veya herhangi bir suç duyurusuna konu edilmiş midir? Söz konusu evrak sahte değilse, Sn. Muhittin Böcek'in bilgisi dahilinde imzalanmışsa, İçişleri Bakanlığı görüşü doğrultusunda yetkisiz olarak tesis edilen idari işlemin iptali hakkında Sn. Hacıarifoğlu ve ABB Yönetimi tarafından idari yargıya başvurulmuş mudur? Bu iki sorunun cevabı hayati önem taşımaktadır. Zira şu an ABB yetkili başkan vekilinin kim olduğu hususu hiç kimse tarafından net olarak bilinmemektedir. Bu kafa karışıklığını çözmek ABB İdaresinin en önemli görevidir."

Kendisi avukat olan Taş açıklamasında hukuki detaylara değindi. Muhittin Böcek'in imzaladığı belge İdare Hukuku açısından her ne kadar yetki yönüyle sakat olsa da hukuken geçerlidir. Bunun iptali de ancak idare mahkemesinde açılacak yürütmeyi durdurma talepli bir iptal davası ile mümkündür. İçişleri Bakanlığı görüşü, her ne kadar hukuken doğru olsa da ismi üstünde bir görüştür. Mesele derhal idare mahkemesine intikal ettirilmeli ve en hızlı şekilde yürütmeyi durdurma kararı alınmalıdır. Aksi takdirde 23 Kasım'a kadar Başkanvekilliği Sn. Oktay Başaran'dadır."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI