1xbet betist supertotobet
Bugun...



VERİMDER Antalya'da

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), ısı yalıtımı ve tasarrufu bilincinin tüm Türkiye’de yaygınlaşması için Samsun’da başlattığı Anadolu Buluşmaları’na hız kesmeden devam ediyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-07-2018 19:22:51 Tarih: 27-07-2018 18:14

VERİMDER Antalya'da

VERİMDER Anadolu Buluşmalarınn ikincisi Antalya'da düzenlendi. Derneğin İcra Kurulu Başkanı Prof Dr. Emre Alkin enerji verimliliği hakkında doğrı bilinen yanlışları masaya yatırdı.

 

Antalya gibi sıcak iklimlerdeki binaların ısı yalıtımı yapılmasına ihtiyaç olmadığı algısının yanlış olduğunu söyleyen Alkin, “Isı yalıtımı yalnızca binayı ısıtmak için yapılan bir uygulama değildir. Binaların soğutulması, ısıtılmasından daha fazla enerji gerektirir. Yaz aylarında ödenen klima faturaları göz önüne alındığında, sıcak bölgelerde oturan kişilerin de ısı yalıtımı yaptırması gerekir. Ayrıca Alkin, “Isı yalıtımı sadece soğuğa karşı değil, sıcaktan korunmak için de önemlidir. Unutmamalı ki yazın serinleme maliyeti, kışın ısınma maliyetinden çok daha fazladır” diye konuştu.Isı yalıtımı ile soğutma için yapılan harcamalarda en az %40 tasarruf elde edilir” dedi.

 

Binaların dışa bakan iç yüzey sıcaklığı ile iç ortam sıcaklığı arasındaki farkın üç derecenin üzerinde olmaması gerektiğini yoksa binalarda ısı kayıpları oluşabileceğini söyleyen Alkin, "Bir enerji türü olan ısı, doğa kanunları gereği her zaman sıcak ortamdan soğuk ortama doğru transfer olur. Yalıtımsız binalarda, dışarıdaki ısı bina içine hareket ederek ortamı ısıtır. Bu kapsamda, binalardaki ısı yalıtımı özellikle sıcak iklimlerde dışarıdaki sıcak havanın bina içerisine girişini engeller ve bu sayede soğutma enerjisinde tasarrufu sağlanır.” dedi.

 

 

Önümüzdeki yıllarda yalnızca Türkiye’nin değil tüm dünyanın karşı karşıya olduğu global ısınma soruna karşı seferberlik ilan eden Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), ülkenin dört bir yanında düzenlediği eğitim toplantıları ile toplumda enerji verimliliği ve tasarrufu konularının daha fazla yaygınlaşmasını amaçlıyor.

 

 

 

 

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ANTALYA B.B. Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI