1xbet betist supertotobet
Bugun...



İthal ete tepki...

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Et ve Süt Kurumu'nun (ESK), 300 TIR kemiksiz sığır eti ithal etme kararına tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 13-10-2018 13:41

İthal ete tepki...

Et ve Süt Kurumu (ESK)'nun internet sitesinden yaptığı duyuruda "300 Tır kemiksiz sığır eti ithal etme kararı alınmıştır." denildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da et ithalatına izin verildiği öğrenildi. 


ESK'nın almış olduğu karara Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı tepki gösterdi. Yardımcı, et ithaline gerek olmadığını, bakanlığın kasap temsilcileriyle bir araya gelerek değerlendirme yapması gerektiğini belirtti. Yardımcı, "İthal edilen canlı hayvan ve karkas etten Türkiye zarar gördü ve besiciliği bitirdi. Etle uğraşan birimlerin bir araya gelerek bakanlıkla et ithalatı konusunda ortak karar alması gerekmektedir. Bu etleti denetlemek için yeterli laboratuvarımız yok" ifadelerini kullandı.

 

Ayrıca Türkiye'de besicilerin ve üreticilerin olduğunu da dikkat çeken Yardımcı, "Bence ESK'in bu işlerden çekilmesi gerek. Şu anda iç piyasamızda hayvan bitmedi. Devlet hem üreticiyi hem tüketiciyi düşünmeli. Sadece 80 milyon tüketiciyi düşünüyorum diyorsa üretici yarın yok olduğunda o 80 milyon dışarıya muhtaç olur" dedi.



'BESİCİLİK KALMAYACAK'

Devletin, üreticinin ve tüketicinin yanında olduklarını sözlerine ekleyen Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, 'Aç kalalım ama kendi malımızı satalım. Aç kalalım devleti ve bayrağımızı koruyalım. Dışarıya bağımlılığımızı azaltalım. Bu etleri böyle getirdikleri sürece bizde besicilik kalmayacak. Bu ekonomik bir savaş. Ben ithal ete karşıyım" diyerek sözlerini bitirdi. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖR - FİRMA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI