1xbet betist supertotobet
Bugun...



Dikkat! Zam Geliyor!

ABD’den ithal edilen 22 malın ithalatına %5 ile %70 arasında değişen oranlarda gümrük vergisi geldi. Sigara, alkol, kağıt, otomobil, pirinç, makyaj malzemesi gibi ürünlere zam gelmesi bekleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2018 13:51

Dikkat! Zam Geliyor!

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Türkiye, DTÖ'ye gönderdiği deklarasyona, gümrük vergisi koyacağı ABD menşeli 22 çeşit mal grubunun listesini de ekledi. 21 Haziran'da ABD'den vergi indirimi gelmeyince Bakanlık 25 Haziran itibariyle kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlayarak; vergi uygulamasını 21 Haziran itibaren geçerli olmak üzere başlattı.

 

DİKKAT ÇEKEN İFADE DEĞİŞİKLİĞİ: ABD MENŞELİ

Alınan yeni vergi kararına "ABD'den ithal edilen" yerine 'ABD menşeli' eşyalar ifadesi yazıldı. Bu ifade kapsamında, listeye alınan 22 mal grubu eşya ve mallar ister ABD'den direkt ithal edilsin, isterse başka bir ülke üzerinden yurda sokulsun; direkt gümrük vergilerine tabi tutulacak. Ürünlerin hangi ülke menşeli olduğu, ürünün bir çeşit pasaportu olan ithalat belgesinde belirtiliyor. Ekonomi Bakanlığı'nın ek vergi koyacağı 22 mal grubunu ve vergi oranlarını, ABD'nin uyguladığı vergileri karşılayacak ve başka ülkelerden kolaylıkla sağlanabilecek şekilde belirlediği bildirildi. Karara göre, ek vergilerden elde edilecek gelirler doğrudan bütçeye gelir yazılacak.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI