1xbet betist supertotobet
Bugun...



Memur Sen Antalya'dan 'Andımız' tepkisi...

Danıştay tarafından alınan kararla kaldırılan 'Öğrenci Andı'nın yasaklanmasına Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban'dan tepki geldi.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-10-2018 11:56:08 Tarih: 20-10-2018 11:54

Memur Sen Antalya'dan 'Andımız' tepkisi...

Danıştay'ın öğrenci andını kaldırmasıyla toplumsal birliğe darbe vurduğunu söyleyen Başkan Çoban, " Danıştan ideolojij bir karar almştır. Bu karar öncelikle toplumsal barışa ve siyasi iradeye yönelik bir girişimdir." dedi. 

 

Ayrıca karrın antidemokratik ve evrensel hukuka aykırı olduğunu ve kararın kaldırılmasını dile getiren Çoban, "Andımızın kaldırılması kararının arkasında durulmalı, insan hakları ve demokrasi alanında elde edilen toplumsal kazanımlar kararlıkla korunmalıdır. Eski Türkiye'nin hortlatılmasına geçit verilmemelidir" diye konuştu.

 

Milli Eğitim Bakanılığı yetkililerine de uyarıda bulunan Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

“Alınan kararda öğrenci andının kaldırılmasındaki eğitim biliminin gerekleri ve pedagojik formasyon ilkeleri bakımından araştırma, inceleme ve tespit yapılmadığı ileri sürülmektedir. Oysa ki kararın dayanağı kılınan Millî Eğitim Temel Kanunu ve uzun süredir uygulanmakta oluşunun arkasında eğitim biliminin hangi gereklerinin ve hangi pedagojik formasyon ilkelerin durduğu mahkemece gözardı edilmektedir"







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER STK'LAR Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI