1xbet betist supertotobet
Bugun...



Geleneksel toplantıda bir araya geldiler...

Her hafta sürpriz isimleri konuk eden ve sektörel konuşmaların damgasını vurduğu Salı Grubu'nun bu haftaki konuşmacısı Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-10-2018 17:52:00 Tarih: 17-10-2018 17:51

Geleneksel toplantıda bir araya geldiler...

Her hafta sürpriz konukların katılımıyla gerçekleştirilen Salı Grubu toplantısı bu hafta Antalya Tenis İhtisas Kulübü’nde (ATİK) gerçekleştirildi.

 

Bu haftanın konuşmacısı ise  Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı oldu. Toplantıya Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ile Koç Üniversitesi adına Antalya Kaleiçi’ndeki Suna İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nin (AKMED) Direktörü Prof Dr. Oğuz Tekin katıldı. 

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı Antalya'daki turizm beklentisini açıklayarak başladığı konuşmasında 2023 yılı için hedeflenen 20 milyon turist rakamına ulaşılabileceği bilgisini verdi.  Yağcı dünyada 1995’te toplam 531 milyon kişi seyahat ederken bu rakamın 2017’de 1 milyar 323 milyona ulaştığına dikkat çeekerek, 2030’da dünyada seyahat eden kişi sayısının 1 milyar 800 milyona çıkmasının beklendiğini söyledi.

 

13 MİLYONU AŞACAK

Türkiye'de 2023 yılı için 63 milyon turist, 86 milyar dolar da gelir hedeflediğini anlatan Yağcı,”Antalya ise bu yıl 13 milyon rakamı aşılacak. 2023 yılı için Antalya’da 20 milyon turist hedefleniyor. Bu rakama ulaşabiliriz. Ancak kişi başı hedeflenen 1350 dolar gelire ulaşılamayabilir. Fakat dünya ortalaması olan kişi başı bin dolar geliri yakalayabiliriz” dedi. 

 

DÜNYA LİDERİ

Dünyanın en önemli tatil merkezlerindeki otellerle Antalya'yı kıyaslayan Yağcı,”Antalya’daki 5 yıldızlı tesis sayısı İspanya’nın tamamından daha fazla. İspanya’da toplam 279 adet 5 yıldızlı tesis var. Tüm Türkiye’de ise 563 adet 5 yıldızlı tesis var. Bunun 279’u Antalya’da. Antalya’da ayrıca 16 golf sahası, 141 futbol sahası var. 205 mavi bayrak sayısıyla Antalya dünya lideri” diyerek sözlerini bitirdi. 

Toplantı sonunda Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı'ya Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç teşekkür belgesi takdim etti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖR - FİRMA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI