1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Türk Lirası değerini geri kazanıyor...

Piyasalar Merkez Bankası ve BDDK'nın döviz hamleleri ile rahatlarken dolar güne düşüşle başlayarak 5,6985'i görmesinin ardından 5,72 seviyesinde dengelendi.

facebook-paylas
Tarih: 16-08-2018 11:06

Türk Lirası değerini geri kazanıyor...

Rahip Brunson olayıyla başlayan ve ABD ile yaşanan krizle hafta boyunca rekor seviyelere ulaşan dolar, artık erimeye başladı. Türk parası kazandı.

 

 

Hafta başında BDDK ve TCMB başta olmak üzere atılan adımların ardından oluşan iyimser havaya ek olarak AB ile ilişkilerin kuvvetlenebileceği öngörüsü dolar/TL'ye düşüş ivmesi kazandırmıştı. Dün BDKK’nın swap adımını daha da kuvvetlendirmesiyle 5.75 seviyesini gören dolar/ TL sonrasında 6 civarında dalgalı seyretti ve kapanışta bu seviyenin hemen üzerinde yer aldı.

 

 

Dün piyasa kapanışı sonrası bir hamle de SPK'dan geldi. SPK'dan yapılan açıklamada, "16 Ağustos öncesindeki pozisyonlar hariç olmak üzere bir tarafını TL'nin oluşturduğu paritelerde yeni açılacak pozisyonlara ilişkin işlemlerde kaldıraç oranlarının 3 Eylül'e kadar 1:1 olarak belirlenmesine karar verilmiştir." denildi.

 

 

Bu sabah ilk işlemlerde 6 liranın altında yer alan kur, 5.70 seviyesine kadar geriledikten sonra saat 09:59'da 5.72 seviyesinde yer aldı. Euro/TL, aynı dakikalarda 6.55 seviyesinde fiyatlanıyordu

 

 

Öte yandan Türkiye ekonomik kaynak arayışlarını devam ettirerek dün Katar ile masaya oturdu. Katar Emiri El-Tamim ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüştü. Görüşmenin ardından Katar’ın Türkiye’ye 15 milyar dolarlık bir yatırım yapacağı bilgisi Cumhurbaşkanlığı tarafından verildi.

 

 

Yetkililer doların daha da ineceğini ve 5.00 değerini göstereceğini iletti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI