1xbet betist supertotobet
Bugun...



İttifak açıklamasında şok karar...

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime girip hiçbir parti ile ittifak yapmayacaktır" dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-09-2018 17:24:53 Tarih: 19-09-2018 15:18

İttifak açıklamasında şok karar...

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İYİ Parti Geup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde partilerine en az oy desteğinin CHP'den geldiğini söyleyerek son nokltayı koydu.

 

OYLARI HDP'YE GİDİYOR

Türkkan, "Yaptığımız bütün çalışmalarda en az oyu CHP'den aldık. Biz Muharrem İnce'nin asla ikinci tura seçilemeyeceğini ortaya koymuştuk. Türkiye'de solun gerçekten oy oranı belli. Bu durum 1944'ten beri devam ediyor. Bunu anlatamadık. 'HDP barajı geçsin' diye CHP seçmeninin oyları HDP'ye gitti. CHP ile ittifak çok istediğimiz bir şey değildi. 15 vekili bize vermediler, demokrasiye verdiler. Biz onları ne grubumuza aldık ne de görev verdik. Demokrasinin arızasını giderdiler. O da bir siyasi partinin üzerine düşen bir vazifedir. İttifakımız bundan sonra bir kişi ile olacak; o da milletle. Onun dışında ittifak söz konusu değil. İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime girip hiçbir parti ile ittifak yapmayacaktır." şeklinde konuştu. 

 

Seçim çalışmaları hız kazanırken, iki partinin 2019 yerel seçimlerde nasıl bir strateji belirleyecekleri hakkında hanüz bir açıklama gelmedi. 

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI