1xbet betist supertotobet
Bugun...



Müzede korku ve ilgi bir arada...

Mitolojik karakterler Antalya Müzesi'nde yeniden hayat buldu. 'Midas'ın Kulakları' adlı çocuk oyunu Antalya Müzesi'nde sergilendi.

facebook-paylas
Tarih: 28-09-2018 16:03

Müzede korku ve ilgi bir arada...

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Müze Müdürlüğü ve Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün hayat geçireceği 'Müzede Hayat Var' projesi kapsamında, Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Midas'ın Kulakları' adlı çocuk oyunu Antalya Müze Müdürlüğü'nde yapıldı.

 

Antalya Devlet Tiyatrosu'nun 'Midas'ın Kulakları' adlı gösterisinde mitolojik karakterler müzede yeniden hayat buldu. Gösterinin yapılacağı alana gelen çocuklar, mitolojik karakterleri canlandıran oyuncuları hayranlıkla izlemeye başladı. Oyuncuların aniden hareket etmesine şaşıran çocuklardan bazıları kaçarken, bazıları ise şaşkınlıkla izlemeye devam etti. 

 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, tiyatro gösterisinin ardından açıklamalarda bulundu.Tiyatro severlerin beğenisine sunulacak, nitelikli, kaliteli repertuar hazırladıklarını ve oyunlar seçtiklerini belirten Kurt, "Şuanda 32 oyunla sezona başlıyoruz. Bu sayı sezon bitimine kadar 100 yeni oyun olacak. Hem yerli, hem de dünya klasikleri çağdaş, modern oyunlar olacak. Devlet Tiyatrosu herkesi kucaklayan, herkese hitap edebilen bir repertuarımızı tiyatro severlerle buluşturacağız." dedi.


MÜZELER  YAŞAYAN SANAT MERKEZİ

Mustafa Kurt, Devlet Tiyatrosu'nun aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili çalışmaları da olduğunu belirterek, sezona uluslararası festivalle devam edeceklerini söyledi. Kurt, "Bu yıl Trabzon Devlet Tiyatro'muzun Festivalinin 20'inci yılı, Antalya Devlet Tiyatro'muzun Festivalinin 10'uncu yılı. O yüzden festival döneminde hem Antalya hem de Trabzon'a özgü farklı çalışmalarımız olacak.  Mayıs ayından itibaren antik tiyatrolar buluşmalarına kaldığımız yerden devam edeceğiz. 

 

Yerleşik bölgelerimizin tamamında müzelerin konseptine uygun performanslar sergileyeceğiz. Müzeleri yaşayan sanat mekanları haline çevirmek istiyoruz. Müzelerimizi tanıtmak, medeniyetimizi göstermek, sanatımızı tanıtmak, hem de Türk gösteri sanatlarını sadece sahnede değil, müzelerde ve kütüphanelerde göstermek istiyoruz. Antalya da bulunma sebebim hem gösteri izlemek hem de provaları görmek istedim."diyerek sözlerini bitirdi. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SANAT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI