1xbet betist supertotobet
Bugun...



Süleyman Özyurt: Maliyetler sektörümüzü eziyor!

Antalya Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Süleyman Özyurt, üst üste gelen zamlar ve artan maliyetler nedeniyle meslektaşlarının zorlandığını, günlük ciroların neredeyse maliyetlere anca yettiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 09-08-2023 14:49

Süleyman Özyurt: Maliyetler sektörümüzü eziyor!

Antalya’da berber ve kuaförlerden oluşan üyelerinin sorunlarını gündeme taşıması ile dikkat çeken Antalya Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Süleyman Özyurt, bu kez art arda gelen fiyat artışları ve artışlar karşısında eriyen gelirler nedeniyle ile üyelerinin ciddi sıkıntı yaşadığını söyledi. KDV ve artan kiralar nedeniyle gelirlerin büyük bir kısmının bu giderlere harcandığını anlatan Özyurt, bunlara ek olarak artan malzeme maliyetlerinin ise esnafın cebindekini tamamen erittiğinden şikâyet etti.

İNSANLAR EVLERİNDE TIRAŞ OLUYOR!
Hayat pahalılığının direkt olarak berber ve kuaför esnafını etkilediğinin altını çizen Antalya Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Süleyman Özyurt, ‘Tıraş ücretlerini artırsak o da çözüm değil. Bu kez vatandaşlar artan tıraş maliyetleri karşısında evde tıraş olmayı tercih ediyor. Elinden geldiğince kendi tıraşını kendi yapmaya çalışıyor. Haklı olarak ‘Ne kadar tasarruf edersem o kadar iyidir’ anlayışı ile hareket ediyor. Bu da bizim işlerimizin düşmesine neden olduğu gibi, artan maliyetleri de karşılayamaz duruma gelmemize etken oluyor’ dedi.

KİRA DESTEĞİ VE KDV İNDİRİMİ
Hükümetten berber ve kuaför esnafı için kira desteği vermesini ve lükse girmeyen tıraş fiyatlarındaki KDV’yi indirmesini isteyen Özyurk, küçük esnafın yaşadığı sürece ekonomideki çarkların da yaşayacağını belirtti, meslektaşlarının bu konudaki taleplerini dile getirdi. Özyurt, işletme kiralarında da konutlarda olduğu gibi en fazla yüzde 25 artış oranının getirilmensinin doğru olacağını savundu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖR - FİRMA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI