1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya Halkevi'nden Tütüncü'ye "Gerçekleri söylemiyor" iddiası!

Antalya Halkevi, imar planları ile ilgili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün gerçekleri söylemediği iddiasında bulundu. Konuyla ilgili duyuru bir yayınlayan Halkevi, kamuoyundan da destek istedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-07-2020 17:51:02 Tarih: 08-07-2020 16:34

Antalya Halkevi'nden Tütüncü'ye

İşte o duyuru:

Hakan Tütüncü gerçekleri söylemiyor
2012 Yılında 2B kanunu diye bilinen 6292 sayılı kanunun çıkmasından sonra orman sınırları dışına çıkarılan arazilerin kullanan köylülere ve gecekonduculara satışı ile ilgili süreçte birçok sorun yaşanmıştı.

Antalya bu sorunları en çok yaşayan ilimizdi ve köylülerin, gecekonducuların sert muhalefeti ve direnişleri yaşanmıştı. Antalya’da hak sahibi halkın mücadeleleri sonucu AK Parti iktidarı geri adım atmış, ülke çapında bütün hak sahiplerini kapsayan birçok iyileştirici kazanım sağlanmıştı.

Sorunlar hala bitmedi
2016 yılının dört Aralık günü Kepez belediyesi hazırladığı bir imar planını referanduma sunmuş büyük bir oy oranı ile imar planı değişikliği kabul edilmişti. Bu referandum hazırlanırken imar planına halkı ikna etmek için toplantılar düzenlenmişti.

Bugünlerde Kepez Belediyesi imar plan değişikliğini yürürlüğe koydu. Koydu ama verdiği sözlerin bir bölümünü tutmadığı halkı yanılttığı ortaya çıktı. Toplantılarda aksi söylenmesine karşın yüzlerce gecekonducunun arsalarına yüzde 45 oranında DOP-Düzenleme Ortaklık Payı kesintisi yapıldığı da anlaşılmış oldu.

Kepez Belediye başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz 2 Temmuzda yaptığı açıklamada “Mahallelerimizde yaptığımız konuşmalarda bu broşürleri mutlaka saklayın, günün birinde bir olumsuzluk yaşanırsa bu broşürle bizden hesap sorun, dedik. Bugün iftihar ettiğim bir husus var. Bugün, bu broşürden 1 milim bile sapma göstermedik” demektedir. Tütüncü,  imar kesintisi yapıldığı yönündeki eleştirilere ise “Bu imar uygulamasında yasal imar kesinti oranı yüzde 44,8’dir. Biz şu kadar imar kesintisi yapacağız, diye bir taahhütte bulunmadık” demektedir.

25 Kasım 2016 tarihinde imar planı tanıtım toplantısındaki biz Halkevciler de vardık ve çeşitli sorular sormuştuk. Tütüncü, o zaman imar kesintisi yapılmayacağını söylemiş, yeşil alan içinde kalan yurttaşlarımızın da tapu haklarını aynı şekilde alacağını beyan etmiştir.

O günkü vaatlerden 1 milim mi geri adım atılmıştır yoksa 1 kilometre mi? Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 200m2 büyüklüğünde yüzlerce arsa bulunan sahada ki yurttaşlarımızdan yarıya yakın kesinti yaparak evsizleştirme sonucu yaratılmakta, halkın barınma hakkı yok sayılmaktadır. Kepez halkı yalnız değildir ve hakkını alana kadarda mücadelesini sürdürecektir.”

ANTALYA HALKEVİ







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI