1xbet betist supertotobet
Bugun...



Avcıların merakla beklediği karar çıktı!

Antalya İl Av Komisyonu farklı tarihler aralığında belirlediği av kotasını açıkladı. Av kotasında avcılar dört kategoride kuş türleriyle ilgili 22 Ağustos- 15 Kasım 2020 tarihleri arasında bıldırcın ve üveyik avı için 10 adet bıldırcın, 3 adet üveyik avlayabilecek.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-03-2020 22:17:35 Tarih: 23-03-2020 14:44

Avcıların merakla beklediği karar çıktı!

17 Ekim 2020- 28 Şubat 2021 tarihleri arasında ise Kaya güvercini 6 adet, sakarca kazı 3 adet, ​çulluk 5 adet,  sakarmeke 4 adet, tahtalı 4 adet, yeşilbaş, boz ördek, kılkuyruk, elmabaş, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, pakta ve çıkrıkcın grubunda toplamda 6 adet kota belirlendi. 

22 Ağustos 2020- 28 Şubat 2021 tarihleri arası ise 10 adet ekin kargası ve leş kargası, 10 adet saksağan kotası kararlaştırıldı.

17 Ekim 2020- 3 Ocak 2021 tarihleri arası  2 adet tilki, 1 adet yaban tavşanı, 2 adet kaya sansarı avı için  av dönemi olarak belirlendi.

22 Ağustos 2020- 14 Şubat 2021 tarihleri arasında bek ve yürüyüş avında avcı başına 2 adet av belirlenirken, sürek avında ise avcı başına 2 adet yaban domuzu ile 1 adet çakal avı belilendi. Komisyon ayrıca belirlenen kotalar dahilinde avcıların Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günlerinin yanı sıra resmi tatil günlerinde avlanabileceğini duyurdu.

Komisyondan yasaklarda çıktı.
Bu kapsamda Antalya'da popülasyonu olmayan kum kekliği, çil ve ada tavşanının yanı sıra karatavuk, kınalı keklik, ala karga, öter ardıç, karabatak, su çulluğu ve küçük karganın ise nesillerinin azaldığı ve tehlike altında olduğu için av sezonunda avlarının yasak olduğuna karar verdi.

Komisyon ayrıca bir yasağa da dikkat çekti.
Yaban Hayvanı Yerleştirme Sahası, Tabiat Koruma Alanları, Milli Park, Tabiat Parkı, Özel Çevre Koruma Alanları içerisinde, yaban domuzu olmayan veya yaban domuzu kotası almadıkları avlaklarda yivli silahlarını kılıfında veya araç bagajında dahi olsa taşıyamayacakları kararlaştırıldı.

Komisyon avlanması tamamen yasak olan sahaları da şu şekilde belirledi.
Aksu ilçesinde Kundu oteller bölgesi. 
“Elmalı İlçesi Avlan Gölü ve çevresi.
Manavgat Sarılar devlet ormanı ve Sorgun devlet ormanı.
Manavgat Kapan Bölgesi (Alageyik) YHYS."
Kemer-Kumluca Teke dağı bölgesi.
Döşemealtı Çubuk YHYS.
Kaş Kaputaş YHYS. 
Kumluca Karagöl Yaylası YHYS.
İbradı- Akseki Kuyucak bölgesi YHYS.
Gündoğmuş Geyik Dağı YHYS.
Alanya Sapadere YHYS.
Akseki Çemi YHYS. 
Gazipaşa Çobanlar YHYS. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI