1xbet betist supertotobet
Bugun...



Aydın Özer: Elma'nın ihracatı ve devlet desteği şart!

Tarımsal üretimde girdi maliyetlerinin yüksekliği Elmalı’daki elma üreticisini isyan ettirdi. Depolarda bekleyen elmanın iç piyasada maliyetin altında satıldığını söyleyen CHP’li Özer, “İhracatı artırmak, dış pazarın canlı tutulmasını sağlamak gerekli. Devlet desteği şart” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 13-03-2023 11:15

Aydın Özer: Elma'nın ihracatı ve devlet desteği şart!

Antalya'nın Elmalı ilçesindeki elma üreticisi maliyetin altındaki satışlar nedeniyle dertli. Girdi maliyetlerinin yüksekliğinden beli bükülen üretici, depolarda bekleyen ürüne kira ödedikleri için maliyetin bir kalem daha artığına dikkat çekti. Kendilerini ziyaret eden CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’e dert yanan elma üreticisi, hep zarar ettiklerini belirterek ihracatın artırılmasını istedi.

Elmalı ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ELMİSKO’nun soğuk hava deposunda incelemelerde bulunan ve üreticinin derdini dinleyen CHP’li Özer, şunları söyledi:

MALİYETE DEPO KİRASI DA EKLENİYOR
“Depoda satılmayı bekleyen binlerce kasa elma var. Çiftçi elmalarının soğuk hava deposunda durabilmesi için kilo başına depo kirası ve sandık parası ödüyor. Yani çiftçi 1 kilo elmayı 8 liraya üretip, bir de depo kirası veriyor. Depodaki elmanın satış fiyatı ise kilo başına 5-5,5 lira. Yani çiftçi zararına satış yapıyor. İç piyasa tüketimi ise ne yazık ki üretimin altında. Üretici artık bıkmış durumda. Elma üretiminin bitmesine göz yummak yerine üretimi pazara götürmeli. Burada biz de çözümün ihracatta olduğunu düşünüyoruz. Üreticimizin talebini dikkate almak ve ihracatı artırmak, dış pazarı canlı tutmak gerek. Burada ihracatın artması için devlet kilo başına desteklemede bulunabilir. Bu, ihracatçılarımızı teşvik edecektir.” 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI