1xbet betist supertotobet
Bugun...



CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI “Ülkede Satılmayan Fabrika, Tesis Bırakmadınız.” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI, Hazine ve Maliye Bakanlığının Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen 2021 Yılı Bütçe Teklifi üzerine yaptığı konuşmada, yeni atanan Bakan Elvan’a “Ülkede Satılmayan Fabrika, Tesis Bırakmadınız.” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-11-2020 02:02:57 Tarih: 19-11-2020 21:39

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI “Ülkede Satılmayan Fabrika, Tesis Bırakmadınız.” dedi.

“Ülkede Satılmayan Fabrika Tesis Bırakmadınız!”

Konuşmasında “Özelleştirme İdaresinin son dönemdeki özelleştirmelerle beraber neredeyse ülkede Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne, o kısıtlı imkânlar içerisinde yapılan tüm yatırımlar, fabrikalar, yollar, köprüler de dâhil maşallah sata sata bir şey bırakmadınız bu ülkede. En sonunda, devletin var diyebileceğimiz işte çok az sayıda fabrikası veya yatırımı kaldı. Öyle ki, bakın, 1973 yılında bu ülke kendi imkânlarıyla köprü yapılabildi, 1986 yılında kendi imkânlarıyla ikinci köprüyü yapabildi.

Cumhuriyetin ilanından beri sayısız fabrikalar yapıldı ama maalesef ki bunların hepsi Özelleştirme İdaresi tarafından satıla satıla bugünde elimizde hiçbir şey kalmadı diyebileceğimiz bir noktadayız. Ülkede neredeyse satılmayan fabrika tesis bırakmadınız.” diyen ve sözlerine “Kamu-özel iş birliklerini anlatmaya artık gerek...

Şöyle söyleyeyim yani anlata anlata biz yorulduk, siz de sonuçta anlamak istemiyorsunuz çünkü kamu-özel iş birlikleriyle, yatırımlarıyla bu ülkenin geleceği borç altına sokulmaktadır. Kendi imkânlarımızla yapabileceğimiz tüm yatırımları kamu-özel iş birliği yatırımlarıyla yaptığımız için halkımız borçlandırılmakta.

Biz yatırıma karşı değiliz, devlet bu yatırımların hepsini kendi imkânlarıyla yapabilecek güçtedir.” diyerek devam eden Arı “Dikkat çekmek istediğim bir durum daha var o da faizsiz ev ve konut edindirme kampanyaları ve şirketleri, bu konuda şu an sanki kırmızı alarm var gibi, bu konuda bana iletilen şikâyetler ve rahatsızlıklar var. Bu konu üzerinde daha erken bir aşamada önlem almak gerektiğine inanıyorum.  Çünkü, vatandaşımızın bu yöntemlerle ileride mağdur olmasının önüne geçmek gerektiğini düşünüyorum.” diyerek tamamladı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI