1xbet betist supertotobet
Bugun...



CHP’li Aydın Özer, neden altı aydır Antalya’ya afet yardımı yapılmadığını sordu, “Özel bir sebebi mi var?” dedi.

Geçen mayıs ayında yaşanan ani hava değişimi nedeniyle 3.754 narenciye üreticisi toplamda 189 milyon liralık zarara uğradı. Bakan Pakdemirli’ye bir soru önergesi veren CHP’li Özer, neden altı aydır Antalya’ya afet yardımı yapılmadığını sordu, “Özel bir sebebi mi var?” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-11-2020 02:02:33 Tarih: 19-11-2020 22:03

CHP’li Aydın Özer, neden altı aydır Antalya’ya afet yardımı yapılmadığını sordu, “Özel bir sebebi mi var?” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, geçen mayıs ayında Antalya’yı da etkileyen aşırı sıcak ve rüzgar nedeniyle 3.754 narenciye üreticisinin zarara uğradığını belirterek neden altı aydır herhangi bir afet yardımında bulunulmadığını sordu. Toplamda 49,8 bin dekarda 189 milyon TL’lik bir zararın oluştuğunu belirten Özer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye verdiği önergede “Altı aydır zararlarının giderilmesi için bekleyen Antalya narenciye üreticisine neden bir afet yardımı yapılmamıştır? Eğer Antalya’ya afet yardımı yapılamamasının özel bir nedeni yoksa narenciye üreticisinin beklediği yardım ne zaman yapılacaktır?” sorusuna yanıt istedi.

 

ÜRETİCİ MERAK EDİYOR

 

Antalya’nın iklim değişikliğinden en çok etkilenen yerlerden biri olduğunu belirten Özer, “Üreticimiz özellikle son birkaç yıldır dolu, hortum, aşırı sıcak, fırtına gibi afetlere maruz kalıyor ama TARSİM sigorta kapsamı dışında ödeme yapmıyor! O nedenle afet yardımı şart!” diye konuştu.

Mayıs ayındaki ani hava değişimi ile narenciyede boncuk dökümü yaşandığını ve zararın yüzde 80’leri bulduğunu hatırlatan Özer şöyle devam etti: “Üretici zaten borç içinde, yetmezmiş gibi afetten zarara uğruyor ama ne Tarım Bakanı ne hükümet bunu umursuyor! Üreticimiz merak ediyor, neden Antalya’ya afet yardımı yapılmadı?”







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI