1xbet betist supertotobet
Bugun...



Çoklu Baro Yasası yürürlüğe girdi!

Çoklu Baro Yasası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından geçerek Resmi Gazete’de yayımlandı. Yasa resmen yürürlüğe girmiş oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-07-2020 11:57:41 Tarih: 15-07-2020 11:46

 Çoklu Baro Yasası yürürlüğe girdi!

Baroların yapısında değişikliğe gidilmesini ve çoklu baronun getirilmesini teklif eden 28 maddelik kanun, TBMM’de 11 Temmuz 2020 tarihinde kabul edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 7249 No’lu Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 15 Temmuz 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KANUNDA NELER VAR?
Avukat sayısı 5 binden fazla olan illerde, asgari 2 bin avukatla baro kurulabilecek. Bu sayıların belirlenmesinde baro levhasına kayıtlı avukatlar ile levhaya kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarıyla kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) görev yapan avukatlar da esas alınacak.

Avukat sayısının 2 binin altına düşmesi halinde TBB, barodan asgari avukat sayısının 6 ay içinde sağlanmasını yazılı olarak isteyecek. TBB, verilen süre içinde eksiklik giderilemezse baronun tüzel kişiliğine son verecek ve mal varlığı da TBB'ye geçecek. Son verme kararı TBB'nin resmi internet sitesinde ilan edilecek.

Avukatlara, staj dönemi de dahil olmak üzere, baro ve Birliğin iş ve işlemleri ile mesleğin icrası kapsamında cübbe dışında kılık ve kıyafetle ilgili herhangi bir zorunluluk getirilemez.

Kurucular kurulu en geç 6 ay içinde organ seçimlerini yapmak üzere kuruluş genel kurulunu toplayacak ve yeni baronun kuruluşunu tamamlayarak birliğe bildirecek. Yeni kurulan baro, seçimli ilk olağan genel kurulunu yapıncaya kadar birlikte temsil edilmeyecek.
 

 

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI