1xbet betist supertotobet
Bugun...



Enerji tasarrufunda yeni çalışma...

Antalya Makine Mühendisleri Odası Başkanvekili İbrahim Atmaca, ATSO Antalya 4.0 Projesi kapsamında yapılan Akıllı Kent 4.0 Çalıştayı’nda ‘binalarda enerji kullanımı’ konusuna dair açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 04-10-2018 14:35

Enerji tasarrufunda yeni çalışma...

İbrahim  Atmaca, Akıllı binalardaki otomasyon sistemlerinin derinlemesine incelendiğini söyleyerek, çalışmada konut, ticaret ve hizmet kısımlarından oluşan bina sektöründe tüketilen enerjinin ülkemiz toplam nihai enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 32‘sine tekabül ettiğini vurguladı.  

 

Otomasyona dayalı enerji verimliliği süreçleri ile yüzde 30 tasarruf potansiyelinin var olduğuna değinen Atmaca, "Antalya özelinde AVM ve turizm tesisleri gibi ticari bina sektöründe akıllı bina otomasyon sistemlerinin kullanılıyor olması avantajlı. Fakat, akıllı bina otomasyon sistemlerinin kullanıldığı ticari binalarda en büyük eksiklik ise, sistemlerden alınan verilerin analiz ve takibini yapan yetişmiş ve ehil meslek uzmanlarının istihdam edilmemesidir." dedi. 

 

MMO Başkanvekili Atmaca, Antalya'nın  endüstriyel bina sektörü, hava, su, toprak gibi enerji kaynaklarının varlığı ve otomasyon üzerine yetkin mühendislerimizin bulunması akıllı bina enerji otomasyon süreçlerine geçişte güçlü yönleri olduğunu belirtti. Atmaca, "Öte yandan ülkemizde binalarda enerji performansı yönetmeliğinin var olması akıllı binalar için bir fırsat ancak otomasyon teknolojisinde dışa bağımlılığımız ise önemli bir tehdit” diye aktardı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER STK'LAR Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI