1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya'dan çiftçilere destek...

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan Çiftçi Eğitim Kursları ile ilgili bilgiler aktardı.

facebook-paylas
Tarih: 04-09-2018 11:26

Antalya'dan çiftçilere destek...

İl Müdürü Özen; Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile TZOB, İŞKUR Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü esas alınarak hazırlanan;  “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” ve “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” Projeleri dahilinde bu yıl Antalya da Döşemealtı, Kaş, İbradı, Manavgat, Korkuteli, Kepez ve Alanya ilçelerinde “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” Projesi kapsamında 9 kurs, Elmalı, Serik, Finike, Kepez İlçelerinde “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” Projesi kapsamında 19 kurs planladıklarını söyledi.

 

Bazı İlçelerde kurslara katılım taleplerinin yoğun olduğunun atını çizen Özen çiftçilerimizin istekleri doğrultusunda program dışı olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile birlikte 21 kurs programı daha planladık dedi.

 

Özen, planlanan bu kurslar dahilinde 2018 yılı başından bugüne kadar gerçekleşen “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” Projesi kapsamında 6 kurs da 150 çiftçinin, “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” Projesi kapsamında 14 kurs da 255 çiftçinin ve program dışı kurslarda 20 kurs da 607 çiftçinin toplam da 1.012 çiftçinin kursları başarı ile tamamlayarak Kurs Bitirme Belgesi almaya hak kazandıklarını söyledi.

Özen, ‘’Bakanlığımız Hayvancılık Desteklemeleri içerisinde yer alan Çoban Desteğine başvuru da Sürü Yöneticisi Sertifikasına sahip olmak şartı aranmaktadır. Yine aynı şekilde Bakanlığımızın Genç Çiftçi Projesinden faydalanmak isteyen Genç Çiftçilerimize puanlama sisteminde Yaygın eğitim veren Resmi Kurumlarca düzenlenen veya Tarım ve Orman Bakanlığımızın bu kurumlarla veya diğer resmi kurumlarla işbirliği yaptığı projeler veya protokoller kapsamında düzenlenen bu tür tarımsal üretim konularında eğitimlerin sonunda almaya hak kazanılan belgeler başvuru sahibine ek puan kazandırmaktadır’’ dedi.

 

Yapılan bu kurs ve eğitimlerle çiftçilerimizin, üreticilerimizin daha bilinçli ve daha kaliteli üretim yapmaları, kaynakların doğru kullanılması ve projelerin başarı oranlarının artması hedefleniyor.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TARIM & HAYVANCILIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI