1xbet betist supertotobet
Bugun...



Vahdet Afşin Karacan: Tarım sektörünü yeniden ayağa kaldıracağız!

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, ”Tarım sektörünü yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-05-2023 08:52:55 Tarih: 27-04-2023 14:42

Vahdet Afşin Karacan: Tarım sektörünü yeniden ayağa kaldıracağız!

İYİ Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, bu yıl 26’ncısı düzenlenen ve ‘Türkiye'nin ilk tarım fuarı’ olma özelliğini taşıyan Finike Hasyurt Tarım Fuarı açılış törenine katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, ATB Başkanı Ali Çandır, İYİ Parti Kumluca İlçe Başkanı Bekir Bircan, İYİ Parti Finike İlçe Başkanı Mustafa Ulubaş, İYİ Parti Antalya milletvekili adayları Aykut Kaya, Ali Adnan Kaya, Durmuş Kaplan, Arif Kocabıyık, Levent Özdemir, Neşe Toker,  milletvekilleri, il başkanları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşların katıldığı törende kürsüye ilk gelen isim olan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, sektöre katkı koyan Hasyurt Tarım Fuarı’na ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

“ÜRETİCİMİZİ TÜM GÜCÜMÜZLE DESTEKLİYORUZ”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise konuşmasında, “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Üreticiye destek vereceğime, her daim yanınızda olacağıma söz vermiştim. Halden anlayan Başkanınız olarak beni göreve layık gördüğünüz günden bu yana, tarımın başkenti Antalya’mızda yerelden kalkınma hedefimizle çiftçimizi, üreticimizi tüm gücümüzle destekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Hasyurt Tarım fuarının açılış kurdelesi kesildi.



“SORUNLARI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
Başkan Böcek ve beraberindeki heyet ile fuar alanını gezen İYİ Parti İl Başkanı Afşin Karacan, “Bu tarz fuarların tarım sektörünün gelişimi açısından önemi çok büyük. Cumhuriyetimizin kuruluşunda, ‘Köylü Milletin Efendisidir’ diyerek tarım sektörü el üstünde tutulurken bugün gelinen noktada köylümüze, üreticimize ve çiftçimize verilmeyen değer bizleri derinden üzmektedir. İYİ Parti olarak çiftçilerimizin sorunlarını, köylerimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu noktada gereken tüm hazırlıklarımızı yaptık ve tarım sektörümüzü tekrar hak ettiği noktaya taşımak için iktidara gelir gelmez çalışmalara başlayacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşımız, ülkeyi yönetme görevine bizleri vekil tayin ederse her şeyin nasıl daha ‘İYİ’ye gittiğine şahitlik edecekler. İnanın 15 Mayıs’ın şafağıyla birlikte Türkiye tarih yazacak” değerlendirmesinde bulundu.

“ÇİFTÇİMİZİN SORUNLARI ORTADAN KALKACAK”
Başkan Karacan, “15 Mayıs sabahında göreve geldiğimizde yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Binlerce çiftçimizi mağdur eden ÇKS yerine ‘Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi’ni kullanacağız. Çiftçilerimizin mazot alımlarında ÖTV yükünü kaldıracağız. Gübre ve tohum maliyetlerinin yüzde 50’sini destek olarak geri vereceğiz. Tarımda indirimli elektrik tarifesi uygulayacağız. Elektrik-su faturaları, tarım Bağ-Kur ödemelerini hasat sonrası faizsiz şekilde tahsil edilmesini sağlayacağız. Destek ödemelerini zamanında yapacağız. Tarım çalışanlarına sosyal güvenlik primi konusunda destek vereceğiz. Çiftçilerimizin kullandıkları kredilerin faizlerini sileceğiz. Çiftçilerimize yönelik hacizlerin önüne geçeceğiz. Gübre fabrikaları kuracağız, her kalemde dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak hamleler yapacağız. Hasat dönemi öncesi ve hasat döneminde ithalata izin vermeyeceğiz. Tarım sektörünü yeniden ayağa kaldıracağız. Çiftçimizin sorunları 14 Mayıs’ın ardından ortadan kalkacak” dedi. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TARIM & HAYVANCILIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI