1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Antalya Kaleiçi Olta Balıkçıları Derneği (ANKOBDER) kuruldu

Kısa adı ANKOBDER olarak kurulan Antalya Kaleiçi Olta balıkçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yakar, amaçlarının, “Kaleiçi yat limanının korunması, su yüzeyinin her daim temiz olması ve çevresindeki tarihi dokuya uygun kalmasını sağlamak, bilinçsizce avlanmanının önüne geçmek” olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 01-02-2019 13:12

Antalya Kaleiçi Olta Balıkçıları Derneği (ANKOBDER) kuruldu

ANKOBDER Başkanı Orhan Yakar, Kaleiçi yat limanına ait balıkçı teknelerinin turizm açısından nostaljik hale gelmesini ve gelecek nesillere kalacak bir miras olarak görmek istediklerini belirtti. Kaleiçi yat limanının turistlerin başlıca uğrak yerlerinden biri olması nedeniyle bu konuyu daha fazla duyarlı olduklarını belirten Yakar, “Denizler bizim değil, içinde yaşayan canlılara aittir ve onların yaşam alanıdır. Deniz canlılarının ve doğanın korunmasına özen gösterilmesi ve bu konuda eğitim çalışmaları yapmak hedeflerimizin önceliğidir. Diğer başlıca çalışmamız, balık avcılığının belli etik kurallar içinde yapılmasını, ilgili kurumlarla işbirliği yaparak, kontrol altında tutulmasını sağlamak olacaktır. Derneğimiz bu yüzden amatör balıkçılığın bilinçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması, kıyı ve olta balıkçılığının özendirilmesi için çalışılacaktır” diye konuştu.
 
 
“Amatör balıkçıları tek bir çatı altında toplamak istiyoruz”
 
Amatör balıkçılarla ilgili de yeni dazenlemeler yapacaklarını dile getiren Yakar açıklamasını şöyle sürdürdü, “Amatör balıkçılarımızın birbirini tanımasını ve kaynaşmasını önemsiyoruz ve amatör balıkçılığın özendirilmesi, balıkçılarımızın bilinçlendirilmesi ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması çok önemli. Unutmayalım ki denizlerimizdeki balık popülasyonu sınırsız değildir. Bilinçsizce avlanmayı sürdürürsek zaten azalan balıklarımız gün gelecek tükenecektir. Eğer önlem almazsak maalesef o günler çok uzak değildir. Dünya'da 1935'lerden beri özellikle Amerika ve Japonya'da çok yaygın olan yapay resif uygulanmasının da Antalya'da hayata geçirilmesi şart oldu. İlgili kurum ve kuruluşların bu konuda dikkatini çekmek istiyoruz. Kaleiçi’ni önemsiyoruz. Antalya'mızın ve derneğimizin cazibe merkezi olsun istiyoruz. Antalya'da balıkçılık yapan yüz bin civarında arkadaşımızı temsil etmek ve sosyal etkinliklerimizi yapabilmemiz için gerekli desteği bekliyoruz.”
 
Balıkçılarımız bilinçli olmalı
 
ANKOBDER olarak eğitim faaliyetlerine de önem vereceklerini söyleyen dernek başkanı Yakar, “Diğer illerdeki balıkçı arkadaşlar ile tanışmak ve kaynaşmak için etkinlikler düzenleyeceğiz. Derneğimizin misyonunu yerine getirme      si için belediyelerimizden ilgili kurum ve kuruluşlarımızdan taleplerimiz olacak. Öncelikle Büyükşehir belediyemizden Kaleiçi’nde derneğimiz için yer talep ediyoruz. Trolcüler, gırgırcılar, çöpler ve insafsızca avlanmak gibi bir çok neden tüm denizlerimizi olduğu gibi Akdeniz körfezini de tehdit ediyor. Balıkçılarımızın daha bilinçli olarak ve doğaya karşı daha sevgi dolu yaklaşmaları için onları eğitmek ve bilinçlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.






Etiketler :
Yaşar Yavuzkan / 03-02-2019 16:41:00

Çok sevindim hayırlı Olsun..



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER STK'LAR Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI