1xbet betist supertotobet
Bugun...



Davut Çetin'den asgari ücret açıklaması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, asgari ücret ve asgari ücrete gelmesi beklenen zam hakkında değerlendirmede bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-11-2018 18:21:52 Tarih: 28-11-2018 18:12

Davut Çetin'den asgari ücret açıklaması

Asgari ücrette oluşacak zamlar ile ilgili endişe duyan bazı sektörlerin olduğuna değinen Çetin, enflasyona endeksleme yapılırsa maliyetlerin karşılanmasının zorlaşacağını da belirtti.

 

Enflasyon verilerini değerlendiren ve fiyat artışlarında büyük dalgalanmaların olduğunu ifade eden Çetin,  'Bu fiyat artışlarıyla asgari ücretlinin onurlu bir yaşam sürmesi mümkün değildir. Dolayısıyla asgari ücretin de artırılması gerektiğini kimse inkar edemez' dedi.

 

 Malzeme daha pahalı, insan ucuz

Ülke olarak ucuz emeğe dayanan bir ekonomi olarak gelişemeyeceğimizin altını çizen Çetin, 'Ucuz işgücü, halkın alım gücünün düşük kalmasına, Türkiye’de ekonominin büyümemesine neden olmaktadır. Asgari ücret artırılmalıdır, fakat elbette ki, bu artış için işverenin SGK prim maliyetleri düşürülmelidir. Çünkü son dönemde bütün reel sektör girdi maliyetlerinde artışın sıkıntısını yaşamaktadır. Bunun üzerine bir de işçilik maliyetlerinde yüksek artış gelirse birçok sektörde küçük işletmeler zorlanacaktır.' dedi.

.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖR - FİRMA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI