1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



'Geleneksel Türk Dokumaları' Kazakistan’da tanıtıldı...

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Kazakistan'da kutlanan “Aile Günü” etkinlikleri kapsamında 8- 9 Eylül 2018 tarihlerinde 'Geleneksel Türk Dokumaları' adlı workshop gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 11-09-2018 11:21

'Geleneksel Türk Dokumaları' Kazakistan’da tanıtıldı...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk el sanatları ve geleneksel oyunların tanıtıldığı Aile Günü kutlama etkinliklerine katılan Doç. Dr. Zaimoğlu; “Medeniyetimizin geçmişten günümüze kadar uzanan önemli bir mirası olan “Geleneksel Türk El Dokumalarımızı” bu etkinlikle Kazak halkına göstermenin, onlara öğretmenin ve onlarla paylaşmanın kültürümüzü gelecek nesillere taşımak adına önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinlikler kültür ve medeniyet gereçlerinden biridir.” diye konuştu.

Kazak halkının sıcaklığı ve misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Zaimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü olarak kültürümüze katkı sağlayacak her türlü etkinliği düzenleme ve destekleme çabası içindeyiz. Burada olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi.

 

Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu etkinlikte Türkiye standını ziyaret ederek yapılan çalışmaları yakından inceleyen Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık’a kendi yapmış olduğu geleneksel dekoratif dokumayı hediye etti.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÜNİVERSİTE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI